Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: "Τα αρχαία καθυστέρησαν 5 χρόνια το μετρό"

newsit.gr, 22/02/2017
Την εκτίμηση ότι η στάση του δήμου Θεσσαλονίκης και μιας ομάδας αρχαιολόγων στο ζήτημα του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό "στοίχισε" στην πόλη και στο έργο πέντε χρόνια καθυστέρηση και μεγάλη επιβάρυνση κόστους, διατυπώνει ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Ιωάννη Μυλόπουλο...

Με αφορμή τη μελέτη που παρουσιάζεται αργότερα σήμερα, σε σχέση με την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στον συγκεκριμένο σταθμό του Μετρό, ο κ. Σιμόπουλος επισημαίνει ότι η προτεινόμενη λύση δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την παλαιότερη, η οποία προέβλεπε προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση.

"Αποτελεί μάλιστα, κάτω από τις καταστάσεις που επέβαλε ο δήμος, μια αναγκαστική διέξοδο, με πολύ όμως μεγαλύτερο κόστος και χρόνο υλοποίησης, ενώ είναι άγνωστες ακόμη οι πηγές και ο φορέας χρηματοδότησης της αρχαιολογικής πλάζας που εξήγγειλε ο δήμος" υπογραμμίζει ο κ. Σιμόπουλος και προσθέτει πως η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ν' αφήσει πίσω τον διχασμό, καθώς απαιτείται να προχωρήσει το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην ιστορία της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.