Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

«Το δεύτερο θύμα από γερανό σε εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης»!

karfitsa.gr,13/03/2017

Tης Φ. Βλαστού

«Η λέξη… ατύχημα για τους εργαζόμενους του μετρό στη Θεσσαλονίκη είναι συχνή λέξη» σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του μετρό, Χάρη Κυπριανίδη.


Όπως είπε ο ίδιος στο karfitsa.gr «είναι πολύ συχνό φαινόμενο η λέξη ατύχημα στο μετρό» και συμπλήρωσε ότι «έχουμε από μικρά μέχρι μεγάλα ατυχήματα που έχουν προκαλέσει μέχρι και… αναπηρία εργαζόμενου».

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται εργατικό δυστύχημα στα εργοτάξια του μετρό στη Θεσσαλονίκη. «Είχαμε ξανά θάνατο εργαζόμενου το 2009 πάλι με… γερανό», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα μέτρα ασφάλειας δεν είναι αυτά που πρέπει, οπότε ατυχήματα έχουμε συχνά. Κατά καιρούς λέμε ότι από… τύχη δεν έχουμε θανατηφόρα», υπογράμμισε ο κ. Κυπριανίδης

Αύριο οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του χειριστή. Στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος βρέθηκε και ο πρόεδρος συνδικάτου οικοδόμων νομού Θεσσαλονίκης Παπαεπαμεινώνδας Γιώργος και μίλησε με τους εργαζόμενους.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι του μετρό είναι εκτεθειμένοι σε πλήθος κινδύνων και εργάζονται χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.