Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το δυστύχημα στο μετρό Θεσσαλονίκης

thessnews.gr, 14/03/2017
Στην κατάθεση ερώτησης προς την υπουργό Εργασίας προχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Α' και Β’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Δελής και Σάκης Βαρδαλής, με αφορμή τα αίτια που οδήγησαν στο δυστύχημα στο μετρό της Θεσσαλονίκης...

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης, «ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στους χώρους εργασίας, εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τη μείωση του προσωπικού, την ελλιπή συντήρηση μηχανημάτων και εργαλείων, αλλά και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής, προστασίας και ασφάλειας, που επικρατούν σε αυτούς, με σοβαρές συνέπειες για τους εργαζόμενους.
Στον κατάλογο των νεκρών εργαζόμενων προστέθηκε, στις 13.03.2017, ο χειριστής αυτοκινούμενου γερανού, σε εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ Θεσσσαλονίκης στην επέκτασης της γραμμής προς Καλαμαριά, στη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως.
Και αυτή η περίπτωση εργατικού ατυχήματος αποτελεί μια ακόμα τραγική απόδειξη των συνεπειών της πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πολιτική που έχει οδηγήσει στο ξήλωμα και των ελάχιστων νόμων, υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, που είχαν απομείνει, για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς.
Οι εργαζόμενοι, κάτω από την πίεση της μεγάλης ανεργίας, αναγκάζονται να εργαστούν σε αυτές τις συνθήκες για ένα μεροκάματο, το οποίο στην κυριολεξία είναι του τρόμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.