Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Ταχιάος κατά ΣΥΡΙΖΑ για Μετρό Θεσσαλονίκης: Προεκλογικό παιχνίδι που βασίστηκε σε ψέματα για πολιτικές καριέρες

rthess.gr,15/11/2019


Επίθεση Ταχιάου στον ΣΥΡΙΖΑ για το μετρό Θεσσαλονίκης κάνοντας λόγο για προεκλογικό πολιτικό παιχνίδι με ψέματα.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή «Ψιλά Γράμματα» με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ερωτώμενος για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης στα Δυτικά τόνισε αρχικά πως «δεν θεωρώ σοβαρό ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις όταν μας έχει παραδοθεί το έργο της βασικής γραμμής με εκκρεμότητες και κυρίως αυτές που έχουν ως άλλοθι την Βενιζέλου».

Πρόσθεσε ότι ο σταθμός Βενιζέλου πρόκειται για ένα κενό που έχει τεράστιες ευθύνες η προηγούμενη κυβέρνηση και η προηγούμενη διοίκηση της Αττικό Μετρό. Για την επέκταση προς Καλαμαριά είπε ότι δεν έχουν δημοπρατηθεί οι εφτά από τις εννέα εργολαβίες που αφορούν τα μηχανολογικά αυτού του έργου.

«Πόσο σοβαρό είναι να ζητήσουμε λεφτά για ένα έργο όταν δεν έχουμε τελειώσει τον κορμό των προηγούμενων έργων;» αναρωτήθηκε ο κ. Ταχιάος. «Πόσο σοβαρό είναι να μιλάμε για ένα έργο που το βλέπουμε στον ορατό χρόνο όταν δεν υπάρχει μελέτη κόστους ωφέλειας αυτού του έργου. Μελέτη που είναι απολύτως απαραίτητη για να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις. Ούτε η ΕΕ θα μπορέσει σε ένα μελλοντικό πλαίσιο στήριξης να χρηματοδοτήσει ένα έργο χωρίς τέτοια μελέτη. Ούτε σε τράπεζα μπορούμε να εμφανιστούμε χωρίς τέτοια μελέτη για να ζητήσουμε λεφτά» πρόσθεσε ο κ. Ταχιάος.

«Για να μπορέσει να υπάρξει τέτοια μελέτη πρέπει να υπάρξουν επικαιροποιημένα κυκλοφοριακά δεδομένα. Αυτά θα υπάρξουν το καλύτερο την άνοιξη του 2022 με μια μελέτη που είχε δημοπρατήσει η προηγούμενη διοίκηση και την οποία μέσα στο επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να την αναθέσουμε και να την συμβασιοποιήσουμε»










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.