Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Ταχιάος: Ούτε “σάλιο” για την επέκταση του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη (vid)

myportal.gr,13/11/2019


Ως τις 20 Νοεμβρίου η μελέτη για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό με τη διαδικασία της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων θα σταλεί από την Αττικό Μετρό στο Υπουργείο Πολιτισμού, δηλώνει ο Νίκος Ταχιάος.

Σε συνέντευξή του στην Web Tv του Μyportal.gr και την Ανθή Σαλαγκούδη ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» μεταφέρει την εκτίμησή του πως οι αρχαιολόγοι θα αντιληφθούν πως αυτή είναι η μοναδική λύση και πως πρόθεση της εταιρείας είναι η ανάδειξη των αρχαίων. 

Αναφορικά με την επέκταση του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη και την ανάδειξη μειοδότη για την εκπόνηση των πρόδρομων εργασιών ο κ. Ταχιάος τονίζει πως αφενός «δεν υπάρχει σάλιο για την επέκταση» αφετέρου «δεν έχουμε καταλήξει ποια είναι η χάραξη» και κάνει λόγο για “προεκλογικό πυροτέχνημα” και διαδικασίες με πελατειακά χαρακτηριστικά . Όταν δεν υπάρχουν χωροθετημένοι σταθμοί, μελέτη σκοπιμότητας και γενική κυκλοφοριακή μελέτη πως θα γίνουν οι πρόδρομες εργασίες, είναι το μήνυμα που στέλνει. 

“Για να βρει ένα έργο χρηματοδότηση θα πρέπει να υπάρχει ανάλυση κόστους-ωφέλειας, μια μελέτη σκοπιμότητας. Δεν υπάρχει ούτε έχει γίνει γενική κυκλοφοριακή μελέτη”, δηλώνει ο κ. Ταχιάος και συμπληρώνει: “εγώ δεν λέω ότι δεν χρειάζεται η επέκταση αλλά έχει γίνει με πελατειακά χαρακτηριστικά. Ταν δεν υπάρχουν χωροθετημένοι σταθμοί πως θα γίνει μετατόπιση δικτύων”, αναφέρει σχολιάζοντας την ανάδειξη μειοδότη για τις πρόδρομες εργασίες.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.