Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Στ. Σιμόπουλος: Αν χρειαστεί θα «μαζέψουμε» 103.000 να διαδηλώσουν για την απόσπαση των αρχαίων στη Βενιζέλου

makthes.gr,22/12/2019


Ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε πως όσοι υπερασπίζονται την in situ διατήρηση των αρχαίων με παράλληλη κατασκευή, «πρέπει να χάσουν και θα χάσουν, ώστε να έχουμε και μετρό και αρχαία»

Θέση για τις εξελίξεις αναφορικά με τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης λαμβάνει ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, επιμένοντας ότι «η Θεσσαλονίκη χρειάζεται και για τη μελλοντική της πορεία την ήττα όσων πολιτικά εργαλειοποίησαν το θέμα με τις αρχαιότητες στη Βενιζέλου, ή θεωρούν ότι στην πόλη μας κατέχουν αποκλειστικά το προνόμιο της ευαισθησίας».

Οξύνοντας την κριτική του στους πολέμιους της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων, αντί της διατήρησής τους με παράλληλη εκτέλεση των εργασιών, ο κ. Σιμόπουλος ξεκαθαρίζει ότι «αν χρειαστεί μάλιστα θα «μαζέψουμε» 103000 να διαδηλώσουν υπέρ της απόφασης του ΚΑΣ για απόσπαση και επανατοποθέτηση και όχι μόνο 3000».

Κατά την άποψη του βουλευτή της ΝΔ «οι καιροί άλλαξαν. Η Κυβέρνηση, βέβαια, πρέπει να φροντίσει εντός των χρονοδιαγραμμάτων και του προϋπολογισμού να επαναφέρει τις αρχαιότητες και να δημιουργήσει ένα σταθμό-μουσείο και έτσι να αποστομώσει πλήρως τις «Κασσάνδρες» που σήμερα «φωνασκούν» με συνεχείς ανακοινώσεις ή δηλώσεις».

Ακολουθεί η τοποθέτηση του κου Σιμόπουλου, όπως αναρτήθηκε σε λογαριασμούς του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:


➡️ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ.

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται και για τη μελλοντική της πορεία την ήττα όσων πολιτικά εργαλειοποίησαν το θέμα με τις αρχαιότητες στη Βενιζέλου ή θεωρούν ότι στην πόλη μας κατέχουν αποκλειστικά το προνόμιο της ευαισθησίας. Αν χρειαστεί μάλιστα θα «μαζέψουμε» 103000 να διαδηλώσουν υπέρ της απόφασης του ΚΑΣ για απόσπαση και επανατοποθέτηση και όχι μόνο 3000. Οι καιροί άλλαξαν. Η Κυβέρνηση, βέβαια, πρέπει να φροντίσει εντός των χρονοδιαγραμμάτων και του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.