Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

voria.gr,24/1/2020


Δεν πρόκειται να εγκαινιάσουμε μουσαμάδες, ήταν ψέματα αυτά που λέγονταν ότι θα λειτουργήσει το μετρό το 2020, ανέφερε ο γ.γ. Υποδομών Γ. Καραγιάννης

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση, έχει μείνει πολύ πίσω στις υποδομές και δευσμευόμαστε να εργαστούμε ώστε το έλλειμμα αυτό να καλυφθεί μέσα στα αμέσως προσεχή χρόνια. Αυτό τόνισε κατά την αποψινή ομιλία του στην εκδήλωση κοπής πίτας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Μιλώντας αναλυτικότερα για τα έργα της Θεσσαλονίκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις συγκοινωνίες, λέγοντας ότι «παραλάβαμε έναν ΟΑΣΘ ο οποίος βρισκόταν λίγο πριν από την κατάρρευση, καταφέραμε να βελτιώσουμε λιγάκι την κατάσταση και να εκπονήσουμε αμέσως ένα σχέδιο το οποίο μέσα σε λίγους μήνες πρόκειται να δώσει πολύ σημαντική ανάσα στον Οργανισμό, με τη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, τη μίσθωση μεταχειρισμένων λεωφορείων αλλά και την προκήρυξη διαγωνισμού για την αγορά χιλίων νέων λεωφορείων, από τα οποία πολλά θα κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στο Μετρό ο κ. Καραγιάννης είπε ότι «οι Θεσσαλονικείς δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία, εμείς δεν πρόκειται να εγκαινιάσουμε μουσαμάδες, ήταν ψέματα αυτά που λέγονταν ότι θα λειτουργήσει το μετρό το 2020. Εμείς μιλήσαμε με ειλικρίνεια, επαναφέραμε το έργο στον αρχικό του σχεδιασμό, προστατεύουμε τις αρχαιότητες, μειώνουμε το κόστος και δεσμευόμαστε ότι το 2023 το μετρό θα λειτουργήσει στο σύνολό του».

Ο κ. Καραγιάννης έκανε αναφορά και σε μία σειρά άλλων έργων υποδομής, όπως η αναβάθμιση της περιφερειακής οδού με την κατασκευή του fly over, η σύνδεση της ΠΑΘΕ με τον 6ο προβλήτα του Λιμανιού, η κατασκευή του τμήματος Θέρμης - Γαλάτιστας, η κατασκευή του υπολειπόμενου 1 χλμ στον δρόμο Θεσσαλονίκης - Ποτίδαιας κοκ.

Αναφερόμενος στους γενικότερους στόχους του υπουργείου, είπε ότι «θέλουμε να δώσουμε οριστικές λύσεις σε πολύ σοβαρές εκκρεμότητες και προβλήματα τα οποία παραλάβαμε σε μεγάλα έργα υποδομής, όπως ο δρόμος Πάτρας - Πύργου, καθώς επίσης να ξεκινήσουμε άμεσα τον στρατηγικό σχεδιασμό για μια νέα γενιά έργων που θα υπηρετεί το νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα».

Στον δικό του σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, είπε ότι οι υποδομές είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης, με σοβαρότερα αυτό του ΟΑΣΘ, του Μετρό, της κατάστασης του οδικού δικτύου και της περιφερειακής οδού.


Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργος Τσακούμης ανέφερε ότι το 2020 ξεκινά με καλές προϋποθέσεις καθώς η κυβέρνηση πήρε πρωτοβουλίες οι οποίες μπορούν να δώσουν ώθηση στις επενδύσεις. Είπε ότι στις προτεραιότητες πρέπει να είναι η οδική σύνδεση όλης της Περιφέρειας καθώς και η εκπόνηση σχεδίων για την προστασία από ακραία φαινόμενα. Εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του με την εξίσωση των πτυχίων των μηχανικών με αυτά των αποφοίτων κολεγίων όπως και με αυτά από τις σχολές των πρώην ΤΕΙ.


Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, οι αντιπεριφερειάρχες, Πάρις Μπίλλιας, Κώστας Γιουτίκας, Χρήστος Μήττας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής, οι αντιδήμαρχοι Μάκης Κυριζίδης και Σωκράτης Δημητριάδης, ο δήμαρχος Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας, ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ, Ντίνος Μακέδος, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Χρήστος Δουΐτσης κ.α.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.