Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΦΩΝ-ΔΡΟΣΙΝΗ Επιχείρηση διάσωσης δεκάμετρου φοίνικα

Μακεδονία, 04/02/2009

Την ενεργοποίηση της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης προκάλεσε ο κίνδυνος να κοπεί ένα μεγάλο φοινικοειδές δέντρο, ηλικίας 80 ετών, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δελφών και Δροσίνη.

Σήμερα το πρωί οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες θα προχωρήσουν στη μεταφύτευσή του στο χώρο πρασίνου απέναντι από το νέο δημαρχιακό μέγαρο, στην πλευρά της παραλίας.
Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Νίκος Παπαγιαννόπουλος, το συγκεκριμένο δέντρο, ύψους περίπου δέκα μέτρων, επρόκειτο να κοπεί λόγω της επικείμενης κατασκευής στην περιοχή σταθμού του μετρό. “Το δένδρο αυτό είχε και πάλι μεταφυτευτεί από τις υπηρεσίες της αντιδημαρχίας από ιδιωτικό κήπο, έπειτα από παράκληση των δημοτών, στους οποίους ανήκε, όταν στο οικόπεδό τους ανεγέρθηκε πολυώροφη οικοδομή”, επισήμανε ο κ. Παπαγιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι ακριβώς οι παλιοί ιδιοκτήτες του πληροφορήθηκαν την επικείμενη κοπή του, λόγω των έργων του μετρό, και ειδοποίησαν άμεσα τη διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.