Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Παπαρήγα: Περιοδεία σε εργοτάξιο του Μετρό

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 10/09/2009

Για να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας, των εργασιακών σχέσεων, των ικανοποιητικών μισθών, των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, πρέπει να πάψουν να υπάρχουν καπιταλιστές και επιχειρηματίες. Πρέπει η ανάπτυξη να είναι σχεδιασμένη με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας και με γνώμονα τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες το πρωί σε εργαζόμενους που δουλεύουν στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στο Βαρδάρη Θεσσαλονίκης και καταστηματάρχες της περιοχής. Τους κάλεσε συντονισμένα με το ταξικό κίνημα να δώσουν τη μάχη για την επίλυση των επιμέρους προβλημάτων τους, και παράλληλα να δυναμώσουν τον αγώνα για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ. «Αυτό που αποτελεί εγγύηση για εσάς είναι η γενική πολιτική μας γραμμή και οι γενικές μας θέσεις», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Επίσης, μιλώντας για τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος, όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικής θωράκισης, λαϊκής στέγης, μέσων σταθερής τροχιάς κ.ά., ξεκαθάρισε ότι πρέπει να ιεραρχούνται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, να γίνονται στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού από το κράτος και να μην ανατίθενται στο ιδιωτικό κατασκευαστικό κεφάλαιο για να κερδοφορεί και από την κατασκευή τους και από τη χρήση τους και από την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης.

Μιλώντας στους εργάτες του Μετρό
Στη συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους ενημερώθηκε για τις ελλείψεις προσωπικού που οδηγούν σε εντατικοποίηση της δουλειάς και εργατικά ατυχήματα. Μάλιστα θύμισαν ότι τον περασμένο Φλεβάρη ένας συνάδελφός τους σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς εξαιτίας της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας. Συνολικά στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη εργάζονται 600 εργαζόμενοι. Από αυτούς μόλις 150 είναι οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές εργασίες την ώρα που η έκταση των ανασκαφών είναι 22.000 τετραγωνικά μέτρα.

Η Αλέκα Παπαρήγα στάθηκε ακόμα στις αρχαιολογικές ανασκαφές και στον αρχαιολογικό πλούτο που βγαίνει στην επιφάνεια, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει προσεγμένη δουλειά, καταγραφή και φύλαξη, και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στις εταιρείες, στο όνομα να προχωρήσει το έργο, να τα καταστρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.