Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Επικοινωνιακή επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Μακεδονία, 24/11/09

Πυκνώνει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση την επικοινωνιακή παρουσία της στη Θεσσαλονίκη.

Το προηγούμενο τετραήμερο κυβερνητικοί παράγοντες είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της πόλης, σε μια προσπάθεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται (οι οποίες πλέον σχολιάζονται ευρέως) στην εκκίνηση και στην απόδοση της κρατικής μηχανής.
Η αρχή έγινε την Παρασκευή με τη συνάντηση των υφυπουργών Μ. Μπόλαρη και Θ Τζάκρη με τους γραμματείς των Ν.Ε. και της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία ακούστηκαν και ειπώθηκαν ουκ ολίγα για τη μέχρι τώρα ετοιμότητα που έχει επιδείξει το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ. Την επομένη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας συναντήθηκε με τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος και εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου. Στόχος ήταν η προώθηση “της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών” μέσω των πρόσφατων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως η επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες, καθώς και μέτρα για την οδική ασφάλεια.

ΤΑ ΕΡΓΑ
Την Κυριακή το βράδυ τη σκυτάλη παρέλαβε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος μέχρι χθες βράδυ είχε σειρά επαφών με δημάρχους και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, με τους οποίους συζήτησε θέματα που σχετίζονται με την πορεία των μεγάλως έργων (περιφερειακή οδός, μετρό, οδικά δίκτυα κ.ά.), ενώ το πρωί της Δευτέρας είχε συνεργασία με τον υφυπουργό Οικονομίας Μάρκο Μπόλαρη στο Διοικητήριο.
Ανάλογου επικοινωνιακού χαρακτήρα ήταν και οι συναντήσεις που είχε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Μάρκος Μπόλαρης, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου του υπουργείου Σταμάτη Κομνηνού, με εκπροσώπους μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου και φορείς της αγοράς. Η συνάντηση έγινε ενόψει της έναρξης λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Τιμών τον επόμενο μήνα.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ
Το εν λόγω σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να ενημερώνεται ηλεκτρονικά και μέσω τηλεφώνου για το επίπεδο τιμών που υπάρχει στα περισσότερα σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα. Όπως τόνισε ο γ.γ. Εμπορίου Σταμάτης Κομνηνός, “ειδικά για την περίοδο των γιορτών θα υπάρξουν και νέες επαφές με τους εκπροσώπους της αγοράς”.
“Ο πρωθυπουργός επιμένει στο θέμα της συνεργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους και τις παραγωγικές ομάδες, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”, δήλωσε χθες ο Μ. Μπόλαρης. Και το καλύτερο δυνατό για την κυβέρνηση κλίμα θα λέγαμε...

Φ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.