Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλού πάμε καλά, αλλού καθυστερούμε

ypodomes, 30/09/2010
Στη συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Μεταφορών κος Μαγκριώτης με τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κο Μπουτάρη μίλησε και για το Μετρό της πόλης...

Για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, το χαρακτήρισε κακοσχεδιασμένο και κακομελετημένο με αποτέλεσμα να βαλτώνει συνεχώς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα έφερε την αρχαιολογική ανασκαφή του σταθμού ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που θα ολοκληρωθεί το 2013.

Για τον περίφημο σταθμό ΠΑΠΑΦΗ είπε πως ενώ η διοίκηση του ιδρύματος είχε υπογράψει από το 2006 με το ΥΠΕΧΩΔΕ το 2008 αναίρεσε με αποτέλεσμα οι μετροπόντικες να περάσουν χωρίς να κατασκευαστεί ο προβλεπόμενος σταθμός. Μόλις λυθούν τα δικαστικά θέματα με το ίδρυμα τότε τα συνεργεία θα επιστρέψουν για την κατασκευή του σταθμού.

ΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
Αυτό φυσικά συνεπάγεται με χρονική καθυστέρηση του έργου αλλά και με αύξηση του κόστους καθώς μετά θα πρέπει να καθαιρεθεί η σήραγγα για να κατασκευαστεί ο σταθμός που θα εξυπηρετεί ουσιαστικά όλα τα βόρειο-ανατολικά προάστια της πόλης. Το ευτύχημα είναι ότι στα επόμενα 4 χρόνια δεν προβλέπεται η λειτουργία της γραμμής οπότε -προς το παρόν- υπάρχει χρόνος για την ολοκλήρωση του σταθμού ΠΑΠΑΦΗ.

ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΕΣ
Οι μετροπόντικες έχουν ξεκινήσει πλέον και οι 2 το ταξίδι τους για την Ανατολική Θεσσαλονίκη και όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά δεν θα έχουμε άλλο stop. Μετά τον -προβληματικό- όπως αποδείχτηκε σταθμό ΑΝΑΛΗΨΗ οι 2 Μετροπόντικες δεν αναμένεται να συναντήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα.

ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ
Το μεγάλο ραντεβού είναι πλέον στο σταθμό ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ καθώς θα είναι ο σταθμός που θα διασταυρώνεται η επέκταση για την Καλαμαριά. Οι προπαρασκευαστικές εργασίες τρέχουν πλέον και σε αυτόν το σταθμό αλλά και στους σταθμούς ΒΟΥΛΓΑΡΗ και ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ. Τα ευχάριστα νέα έρχονται από τους πρώτους δυτικούς σταθμούς που με αργούς ρυθμούς αρχίζουν να απελευθερώνουν χώρους. Από την νέα χρονιά τουλάχιστον για τους 3 πρώτους σταθμούς θα αλλάξει η εικόνα της κατάληψης και οι λαμαρίνες θα λιγοστέψουν σε μεγάλο βαθμό.
κείμενο από το ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.