Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Στο μικροσκόπιο μετρό - υποθαλάσσια

Μακεδονία, 27/06/2008

Η πορεία των μεγάλων έργων υποδομής της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο χθεσινοβραδινής σύσκεψης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του βουλευτή Γιάννη Μαγκριώτη.

Ενημερώνοντας τα μέλη της Ν.Ε., ο πολιτικός εκπρόσωπος για τα δημόσια έργα είπε πως το κυβερνών κόμμα δημιούργησε τα προηγούμενα χρόνια κλίμα ευφορίας όσον αφορά την υλοποίηση των μεγάλων έργων, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, κάποια έργα, όπως το μετρό και ο διάδρομος 1028 του αεροδρομίου, βρίσκονται ήδη εκτός των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων, ενώ η υποθαλάσσια δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της. Επίσης μίλησε για έργα όπως η εξωτερική περιφερειακή, τα οποία μετατίθενται για την επόμενη δεκαετία. Τέλος, ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε σε άλλα προβλήματα ιδιαίτερα οξυμένα της πόλης, όπως είναι η μόλυνση του Θερμαϊκού, η προστασία του Σέιχ Σου, οι καθυστερήσεις της κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων, τα θέματα της Κορώνειας και του δέλτα του Αξιού κ.ά. Στόχος της χθεσινής σύσκεψης είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ, καθώς εκτιμάται ότι η πορεία των μεγάλων έργων θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Χθες, στο πλαίσιο των επαφών της με φορείς της πόλης, κλιμάκιο της Ν.Ε. με επικεφαλής τον γραμματέα Χρήστο Παπαστεργίου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΕΔΟΘ υπό τον πρόεδρο Πέτρο Κετικίδη. Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους δημοσίους υπαλλήλους, ο τρόπος λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και της εξυπηρέτησης των πολιτών και η συμβολή της στην ανάπτυξη της πόλης. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι “από τη Θεσσαλονίκη απουσιάζει ένα συνολικό και ιεραρχημένο αναπτυξιακό σχέδιο και οι ευθύνες της νομαρχίας και του κεντρικού δήμου σ’ αυτό είναι βαριές”. Επίσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση γιατί “έχει μετατρέψει τη δημόσια διοίκηση σε κομματικό φέουδο αναξιοκρατίας, ρουσφετιών και διαφθοράς”.
Ν.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.