Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Γενική απεργία

20/05/2010

Ηχηρό όχι στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και στο νέο ασφαλιστικό στέλνουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 10:00 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Κλειστά θα παραμείνουν τα εργοτάξια του Μετρό, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία της ΓΣΕΕ...

Στην απεργία, συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, το προσωπικό των Ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που έχει αποφασίσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της επόμενης Δευτέρας.

Συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στη Θεσσαλονίκη, ο ΟΑΣΘ συμμετέχει στην απεργία και θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με αποτέλεσμα να μην εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, πλην των λεγομένων Κοινωνικών Αναγκών. Η απεργία της Πέμπτης θα επηρεάσει και τα δρομολόγια της Τετάρτης, γι' αυτό το κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του ΟΣΕ.

Απεργούν επίσης οι ναυτεργάτες και οι λιμενεργάτες. Κανονικά θα γίνουν τα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς στην απεργία δεν θα συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Οι δημοσιογράφοι, δε θα απεργήσουν την Πέμπτη αλλά θα μεταθέσουν την απεργία για την επόμενη εβδομάδα.

Σε συνέντευξη του στην "karfitsa" ο επί χρόνια πρόοεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Νίκος Γιαννόπουλος δήλωσε:
"Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι δεν βγαίνουν στο δρόμο από συνήθεια ή εθιμοτυπικά, αλλά αναγκάζονται να διεκδικήσουν μ΄αυτόν τον τρόπο τα αιτήματά τους και να υπερασπιστούν κατακτήσεις χρόνων που σήμερα έχουν μπει στο στόχαστρο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.