Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Κραυγή αγωνίας μικρομεσαίων

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 15/11/2010


Αμεση αντιμετώπιση προβλημάτων της αγοράς «πριν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης αποτελέσουν παρελθόν», ζητεί η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του Νομού...

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Μανδρινός, με επιστολή προς την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης επισημαίνει πως:
* Οι δείκτες οικονομίας της αγοράς βρίσκονται στο «κόκκινο» και η δραματική μείωση του τζίρου αποτελεί μόνιμο εφιάλτη των επιχειρήσεων.
* Η ρευστότητα στην αγορά βαδίζει προς το σημείο μηδέν, τα λουκέτα και οι επιγραφές «Ενοικιάζεται» αποτελούν πλέον μόνιμο φαινόμενο.
* Για τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και γενικά της Β. Ελλάδας η κατάσταση είναι περισσότερο δραματική, εκ του γεγονότος ότι καθυστερεί η ανάπτυξη της περιοχής και η πιστωτική ασφυξία στην αγορά απειλεί την επιβίωση των επιχειρήσεων.
Επιπλέον, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν και ειδικότερα προβλήματα που επιζητούν τη λύση τους, όπως είναι οι παραοικονομία - παρεμπόριο.
* Η έλλειψη σύγχρονου δικτύου συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, αφού η κατασκευή του μετρό καθυστερεί αδικαιολόγητα, έχει άμεση επίπτωση στην εμπορική ζωή της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.