Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μπουτάρης «Θα βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε με τον κ. Ανθιμο»

ΒΗΜΑ, 16/11/2010

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης αφήνει παράθυρο συνεργασίας και απορρίπτει ακρότητες...




«Oδό Κεμάλ Ατατούρκ δεν πρόκειται να κάνω στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι είναι προκλητικό. Αλλά κάθε χρόνο θα φέρνω 300.000 τούρκους τουρίστες και άλλους 300.000 εβραίους, να χτυπάνε κάρτα στην πόλη μας · αυτό θα κάνω» είπε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης σε συνομιλία που είχε χθες με «Το Βήμα». Μόλις μία ημέρα μετά την εκλογή του είχε συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη κ. Π. Ψωμιάδη και πολλοί πίστεψαν ότι ο κ. Ψωμιάδης θα παίξει ρόλο διαμεσολαβητού ώστε να εξομαλυνθούν οι σχέσεις του δημάρχου με τον Μητροπολίτη κ. Ανθιμο «Η συνάντηση με τον κ. Ψωμιάδη έγινε με δική του πρωτοβουλία και μου είπε ότι πρέπει να τα βρούμε με τον Ανθιμο. Ξέρετε, ο κ. Ψωμιάδηςστρογγυλεύει λίγο τα πράγματα. Αλλά θα πρέπει να σας πω ότι σε κανέναν δεν συμφέρει να είναι τσακωμένος με κανέναν. Θα βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε για να τα βρούμε με τον μητροπολίτη».

Ο κ. Μπουτάρης εμφανίζεται αποφασισμένος να τα βρει όπως λέει με τον άγιο Θεσσαλονίκης, αλλά με ένα διαφορετικό τρόπο: «Δεν θα έπινα καφέ μαζί του, δεν θα τον έκανα παρέα, αλλά όταν θα τον συναντήσω θα του πω:“Σεβασμιότατε, τι κάνεις; Μπαίνουν κάποια λεφτά στο παγκάρι της Εκκλησίας, πού πάνε αυτά τα λεφτά;”. Αυτό θα τον ρωτήσω». Και θυμάται για τον κ. Ανθιμο: «Οταν έγινε ΜητροπολίτηςΘεσσαλονίκης από Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο 1,5 εκατ. ευρώ για να κλείσει μια τρύπα, όπως είπε, της μητρόπολης». Θέλει όμως όπως λέει να υπάρξουν εφεξής διαφορετικοί ρόλοι για την Εκκλησία και τον δήμο και θα βρεθεί, όπως αναφέρει, τρόπος.

Ο κ. Μπουτάρης όμως καταγγέλλει και συγκεκριμένες μεθοδεύσεις διαφόρων που όπως υποστηρίζει με προσφυγές τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας οδήγησαν να αυξηθεί το κόστος για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης: «Καθυστέρησαν τα έργα επειδή κάποιοι δεν ήθελαν να κοπούν 12-13 δένδρα.Αυτό μας στοίχισε περί τα 60 εκατ. ευρώ. Ρωτήστε και τους αρμόδιους του υπουργείου Μεταφορών»

Οσον αφορά τις ευχαριστίες που απηύθυνε ο ίδιος από την τηλεόραση αμέσως μόλις έγινε γνωστό το εκλογικό αποτέλεσμα προς την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Μπουτάρης εξήγησε ότι δύο από τους δημοτικούς συμβούλους του πρόσκεινται στην πρώην υπουργό: «Και ο κ. Μητσοτάκηςμε πήρε τηλέφωνο να με συγχαρεί. Δεν τον κρίνω πολιτικά, αυτό είναι δουλειά άλλων,αλλά ο κ.Μητσοτάκης είναι ένα αστραφτερό μυαλό» είπε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.