Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Θα αργήσουν και άλλο να "δουν" μετρό οι Θεσσαλονικείς

Ράδιο Θεσσαλονίκη, 06/12/2010 



Το 2016 η ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του μετρό της Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης αγγίζει τα τρία χρόνια, την οποία ο υφυπουργός απέδωσε στα αρχαία ευρήματα...



Αναζητείται χρηματοδότηση για τις επεκτάσεις, το κόστος των οποίων υπολογίζεται σε 3,5 δις. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κ.Μαγκριώτης το 50% του συνολικού ποσού έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ ενώ το άλλο 50% αναζητείται χρηματοδότης.

Για το λόγο αυτό θα υπάρξει σήμερα συνάντηση του προέδρου της Αττικό Μετρό με τον αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων, προκειμένου να εξετάσουν τη δυνατότητα εξεύρεση κονδυλίων.
Παράλληλα όπως έγινε γνωστό θα αξιοποιηθούν και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου να προχωρήσουν οι επεκτάσεις του μετρό, καθώς η κρατική στρόφιγγα έχει στρερέψει.

Παρεμβάσεις για την ανάδειξη των εργοταξίων

Η Αττικό Μετρό σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και το ΑΠΘ θα αναπτύξουν μία κοινή δράση για την ανάδειξη των εργοταξίων και προφανώς να εκλείψει αυτή η άσχημη εικόνα που συνθέτουν οι δεκάδων μέτρων λαμαρίνες που δεσπόζουν στο κέντρο της πόλης.

Φοιτητές της σχολής καλών τεχνών του ΑΠΘ θα δημιουργήσουν εικαστικές παρεμβάσεις στα εργοτάξια του μετρό για την ανάδειξή τους ενώ παράλληλα όλα τα εργοτάξια τη νύχτα θα φωτιστούν,  προς αποφυγήν έκνομων πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.