Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Συμφωνία Γέφυρα Με Τετράμηνο Χρονοδιάγραμμα Και Υπερεργολάβο Την Άκτωρ

citylocalnews.gr,23/12/2015

Με συμφωνία γέφυρα θα ξεκινήσουν σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες στο Μετρό της Θεσσαλονίκης στις αρχές του νέου έτους ενώ οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώνονται εντός της εβδομάδας σύμφωνα με τον υπουργό μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.


Την ελπίδα του ότι οι διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση του μετρό στη Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας εξέφρασε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. "Μέσα στην εβδομάδα ελπίζω να ολοκληρωθούν εντέλει οι διαπραγματεύσεις και να ξεκινήσει το μετρό Θεσσαλονίκης", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο alterthess.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο κατασκευαστικό τομέα Σταύρος Στέτσικας τόνισε πως οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως θα απολυθούν στις 30 και 31 Δεκεμβρίου ώστε να επαναπροσληφθούν στις αρχές Ιανουαρίου στο νέο υπερεργολάβο για την κατασκευή του έργου.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες την κατασκευή της κεντρικής γραμμης του έργου αναλαμβάνει ως υπερεργολάβος η εταιρεία που κατασκευάζει την προέκταση προς την Καλαμαριά. Με αυτό το τρόπο ο Άκτωρας συμφερόντων Μπόμπολα φαίνεται να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατασκευή της κεντρικής γραμμής.

Η επανεκκίνηση των εργασιών θα γίνει με "συμφωνία γέφυρα" με χρονοδιάγραμμα τεσσάρων μηνών ενώ θα ολοκληρωθεί αφού εκδικαστεί τον Φεβρουάριο στη διαιτησία μία μεγάλη προσφυγή της κοινοπραξίας που εκκρεμεί. Ειδικότερα σε μια "χειρονομία καλής θέλησης" η Αττικό Μετρό ενέκρινε την εκταμίευση ενός ποσού ύψους 30,8 εκατ. ευρώ τα οποία τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πιστωθούν στο λογαριασμό του αναδόχου και ταυτόχρονα του έστειλε επιστολή για την επανέναρξη των εργασιών.

Τέλος, σημειώνεται πως την Τρίτη 22/12 στις 12:00 στον σταθμό Αγίας Σοφίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Θεσσαλονίκης με θέμα την ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και για τις οικονομικές αποδοχές των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.