Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015, 12:30 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό,22/12/2015

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Πεθαίνει όμως!


«Μέσα στην εβδομάδα ελπίζω να ολοκληρωθούν εντέλει οι διαπραγματεύσεις και να ξεκινήσει το μετρό, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών». Δευτέρα, 21 – 12 - 2015



Αν ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός, απλά «ελπίζει», τότε η πόλη και οι εργαζόμενοι μπορούν να ελπίζουν; Μάλλον είναι περιττό πλέον να απαριθμήσουμε τις ημερομηνίες δέσμευσής του για ανακοίνωση λύσης. Θα μας πιάσουν όλους τα κλάματα. Το παραμύθι μοιάζει με αυτό του λύκου με τα πρόβατα.

Το καινούργιο παραμύθι ονομάζεται ενδιάμεση συμφωνία. Δηλαδή; Αποφασίζουμε να δώσουμε 90 εκατ. ευρώ από τις διαιτησίες, για να κολακέψουμε τον εργολάβο, μπας και βάλει κανένα πασσαλάδικο να κάνει θόρυβο και να νομίσουν οι ιθαγενείς πως το μετρό ξεκίνησε και πάλι εργασίες. Καλύτερα λοιπόν να έλεγε ο Υπουργός « ελπίζω να μου κάνει το κέφι ο ανάδοχος και βάλει κανένα μηχάνημα μπρος, μήπως και με πιστέψουν οι Θεσσαλονικείς!»

Ευτυχώς ή δυστυχώς, χωρίς να ολοκληρωθούν οι σωστικές ανασκαφές – γα τις οποίες απομένει περίπου το 25% των εργοταξίων - σταθμοί δεν μπορούν να κατασκευασθούν, ειδικά στο κέντρο της πόλης.

Ας μας πουν λοιπόν το Υπουργείο Υποδομών, το Υπουργείο Πολιτισμού, η Αττικό Μετρό και ο εργολάβος αν έχουν καταλήξει σε χρονοδιάγραμμα, ώστε πράγματι οι πολίτες αυτής της πόλης να μπορούν να ελπίζουν.

Ας πουν επιτέλους την αλήθεια – έστω για μια φορά – πως κλείσαμε το αρχαιολογικό τμήμα, μόνο και μόνο για να καταργήσουμε όλα τα εργασιακά δικαιώματα. Διαφορετικά γιατί αφού η λύση ήταν τόσο κοντά, πριν 20 ημέρες απομακρύνθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό τμήμα και μάλιστα χωρίς αποζημίωση;

Ας πάψουν για μια φορά, να συμπεριφέρονται ως αποικιοκράτες με καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και ας βρουν μια βιώσιμη, ουσιαστική και μόνιμη λύση, χωρίς ενδιάμεσες συμφωνίες. Μία λύση, η οποία δε θα δημιουργεί στο μέλλον νέο πλαίσιο απαιτήσεων από τον ανάδοχο. Μία λύση ουσίας και όχι ελπίδας.

Όλα τα παραπάνω, οι άνθρωποι που αποτελούν την αρχαιολογική καρδιά του έργου, οι οποίοι νοιάζονται συνολικά για το πολιτιστικό απόθεμα της Θεσσαλονίκης και δεν επιδεικνύουν επιλεκτική αρχαιολογική ευαισθησία, όπως έπραξε ο Υπουργός Πολιτισμού , δυστυχώς, για άλλη μια φορά θα αναγκαστούν να τα δηλώσουν με παράσταση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:30 στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.