Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή διαμαρτυρίας των καταστηματαρχών στον πρωθυπουργό

07/12/2010


Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλαν οι καταστηματάρχες στο Βαρδάρι, που πλήττονται από τα έργα του Μετρό, στον Πρωθυπουργό.
Στην επιστολή αναφέρουν:




Κύριε Πρωθυπουργέ.

Από το 2006 που ξεκίνησαν τα έργα του Μετρό, έγινε αντιληπτό ότι το μεγάλο αυτό έργο, που θα δώσει πνοή στην πόλη, θα χρειαστεί και θυσίες από τον κόσμο και κυρίως από τους καταστηματάρχες που βρίσκονται γύρω από τα εργοτάξια. Θυσίες τις οποίες πρόθυμα θα κάνουμε για το καλό της πόλης.

Δυστυχώς όμως τα χρονοδιαγράμματα που μας παρουσιάστηκαν δεν τηρήθηκαν και οι θυσίες που επρόκειτο να κάνουμε, μετατράπηκαν σε εξόντωση των επιχειρήσεων μας. Έχουμε φτάσει τα 4 χρόνια αποκλεισμού. Αιτία αυτής της μεγάλης καθυστέρησης ήταν η απαξιωτική μεταχείριση του έργου, από την προηγούμενη διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και του ΥΠΕΧΩΔΕ. Έγινε αντιληπτό από εμάς και από τον απλό κόσμο γενικότερα, ότι το έργο δεν πάει καλά και κανείς δεν κάνει κάτι γι αυτό. Η τοπική αυτοδιοίκηση, είτε με την μορφή του Δήμου, είτε με την μορφή της Νομαρχίας, ήταν προκλητικά απούσα. Στο κύμα καταστροφής που έπληξε τις περιουσίες μας, απομείναμε μόνοι μας, χωρίς την παραμικρή βοήθεια, να προσπαθούμε να επιβιώσουμε.

Εδώ και 6 μήνες, η αλλαγή διοίκησης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και του Υπουργείου Υποδομών έχει επιφέρει ορατά αποτελέσματα στην κατασκευή του έργου. Η ελπίδα μας να δούμε το μετρό κατασκευασμένο, έχει ζωντανέψει ξανά. Δεν ισχύει όμως το ίδιο με την ελπίδα, να τα καταφέρουν και τα καταστήματα μας. Το Μετρό επιτέλους έχει αρχίσει να βρίσκει τον δρόμο του και θα καταφέρει να κατασκευαστεί, όμως οι επιχειρήσεις μας έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Εν μέσω κρίσης, τα εργοτάξια μας έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα. Εδώ και μεγάλο διάστημα αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Εφορία,  ΤΕΒΕ,  ενοίκια, προμηθευτές κ.α., έχουν γίνει θηλιά στον λαιμό μας. Πολλοί καταστηματάρχες έχουν ήδη κλείσει τις επιχειρήσεις τους και ακόμα περισσότεροι θα τις κλείσουν στο άμεσο μέλλον.

Παράκληση όλων μας είναι να βρεθεί μια λύση, για να σωθούν οι επιχειρήσεις μας και κατ’ επέκταση οι ζωές μας. Η πολιτεία είναι η μόνη που μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα μας. Μέσω του ΕΣΠΑ, μπορούμε με κάποιον τρόπο να χρηματοδοτηθούμε και να σώσουμε τα καταστήματα μας.

Δεν είμαστε επαίτες.

Ζητάμε μόνο την βοήθεια σας, για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε.

Ο εκπρόσωπος καταστηματαρχών της Μοναστηρίου και κάθετων οδών που πλήττονται από τα εργοτάξια του Μετρό

Θεόδωρος Παμπούκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.