Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ζητούν απαλλαγή δημοτικών τελών και φορολογικές ρυθμίσεις

Μακεδονία, 02/04/2011
Πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και υποστήριξη από το υπουργείο Οικονομικών ζήτησαν οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών που πλήττονται από τα εργοτάξια του μετρό στη Θεσσαλονίκη...




Του Φώτη Κουτσαμπάρη
 
Σε σύσκεψη που έγινε χθες στα γραφεία της Αττικό Μετρό ΑΕ στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και καταστηματάρχες των οδών στις οποίες έχουν αναπτυχθεί τα εργοτάξια και κατατέθηκαν συγκεκριμένα αιτήματα για την ανακούφισή τους. Προεδρεύων της σύσκεψης, απουσία του υφυπουργού, ήταν ο διευθυντής έργων μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο οποίος κατέγραψε τις προτάσεις των φορέων.
Οι φορείς ζήτησαν φορολογικές ρυθμίσεις με την προοπτική να δοθούν άτοκες δόσεις στην καταβολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων, πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη (η δημοτική αρχή έχει εγκρίνει τη μείωση του 50% που ίσχυε από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου), υποστήριξη μέσα από προγράμματα μετεγκατάστασης των επιχειρήσεων που πλήττονται και κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων γύρω από τα εργοτάξια, ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Ανδρέας Κουράκης ζήτησε να υπάρξει συνεργασία και στήριξη από την Αττικό Μετρό ΑΕ για την ανάπλαση των περιοχών όπου θα λειτουργήσουν οι σταθμοί του μετρό. 
“Όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα αξιολογηθούν και την επόμενη εβδομάδα θα επαναλάβουμε τη συνάντηση για να δώσουμε συγκεκριμένες λύσεις”, δήλωσε στη “Μ” ο Γιάννης Μαγκριώτης. Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων της πόλης δήλωσαν από την πλευρά τους ότι θα προχωρήσουν σε απαλλαγή των εισφορών για τα μέλη τους που πλήττονται. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων κ. Ανδρέας Κουράκης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Επαγγελματιών νομού Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μανδρίνος, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο α’ αντιπρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Μανόλης Βλαχογιάννης, ο α’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Βασιλάκος, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και η διευθύντρια του ΕΣΘ κ. Κοσμάς Καλογιάννης και η κ. Χριστίνα Μολφέση, η διευθύντρια υπηρεσιών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Στέλλα Πολίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.