Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ιερό χρήμα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 02/04/2011

Στα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις του μητροπολίτη Ανθιμου για να επιτρέψει να γίνει ο σταθμός στο «Παπάφειο»...

Αυτό το ποσό ζήτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για να αποσύρει τις προσφυγές του στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να επιτρέψει στα συνεργεία τής «Αττικό Μετρό» να εισέλθουν στο χώρο του «Παπάφειου» για να κατασκευάσουν το σταθμό του μετρό. Οι αρχικές απαιτήσεις του μητροπολίτη ανέρχονταν στα 10 εκατ. ευρώ.
Το ποσό το ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον πρόεδρο της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» Χρήστο Τσίτουρα.
Ο κ. Τσίτουρας είπε ότι ο χώρος ανήκει στο υπουργείο Υγείας και ότι τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν σ' αυτό. Τόνισε ότι η «Αττικό Μετρό» θα μπορούσε να μεσολαβήσει για να δοθούν τα χρήματα στο «Παπάφειο», αλλά μόνο για να γίνουν έργα και υποδομές. Ο Ανθιμος επιφυλάχθηκε να απαντήσει τις επόμενες μέρες.
Μετρό - μύλος.

1 σχόλιο:

  1. Ο κ. Τσίτουρας και ο κ Μπουσουλέγκας τις 4ης ΥΠΕ μπορεί να λένε ότι θέλουν. Το Παπάφειο είναι ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ και ΟΧΙ δωρεά προς το κράτος. Προστατεύεται από το άρθρο 106 του Συντάγματος. Ο υπουργός να ανακαλέση την διαπιστοτική πράξη περί ιδιοκτησίας της περιουσίας του ιδρύματος, να σεβαστή την διαθήκη του Ευεργέτη και τους νόμους. ΟΙ απόφοιτοι δεν παραχωρούν ούτε εκατοστό από την έκταση του ιδρύματος. Αυτό να το ξέρουν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.