Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Νέες απεργίες στο Μετρό

nasepo, 17/02/2012

Όπως όλοι γνωρίζετε, για έναν ακόμη μήνα η πληρωμή μας καθυστέρησε. Τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν κάνουν εφικτή τη μισθοδοσία μας, δεν μας αφορούν. Μας αφορά ότι καθημερινά προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και πρέπει να αμειφθούμε γι’ αυτό. Η μη καταβολή της μισθοδοσίας μας, έχει επιφέρει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης σε όλους τους εργαζόμενους, με συνέπεια να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις οικογενειακές μας υποχρεώσεις, οι οποίες τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι κατά πολύ αυξημένες...


Παράλληλα με το πρόβλημα της μισθοδοσίας μας, σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμα η υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για την συνέχιση των αρχαιολογικών ανασκαφών. Η καθυστέρηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συμβουλίου τείνει να γίνει πλέον προκλητική, μιας και εξαρτώνται από αυτήν το μέλλον του έργου, η απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών του μετρό και οι θέσεις εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων. Στον κυκεώνα των νέων μέτρων, των καταπατήσεων κάθε εργασιακού δικαιώματος και της έκρηξης της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα, οι τρικλοποδιές στην μοναδική εργασιακή όαση της Θεσσαλονίκης, που είναι η κατασκευή του μετρό, είναι εγκληματικές.

Δικαιωματικά αντιδρούμε και εκφράζουμε την αναγκαιότητα της πληρωμής μας και της υπογραφής συμπληρωματικής σύμβασης για την συνέχιση των αρχαιολογικών ανασκαφών, γνωστοποιώντας πως με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, προβαίνουμε σε 48ωρη απεργία την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση που δεν τακτοποιηθούν τα αιτήματα μας, οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν.

Η απεργία θα έχει την εξής μορφή: την Τρίτη 21/2 θα απεργήσει όλο το επιστημονικό προσωπικό και την Τετάρτη 22/2 όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό.

Και τις δύο μέρες θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στα γραφεία της κοινοπραξίας στις 7:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.