Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Απεργία των αρχαιολόγων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας (φωτογραφίες)

15/02/2012

Απεργία πραγματοποίησε σήμερα 15/02/2012 ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, με αφορμή την επί των άρθρων ψήφιση του νόμου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα...


Όπως αναφέρεται από το Σ.ΕΚ.Α.:
"Στο άρθρο 42 του εν λόγω νομοσχεδίου αντί να αρθεί ο 24μηνος περιορισμός τους στην εργασία με το ΥΠΠΟΤ, παρατάθηκε σε 60 μήνες μεταθέτοντας το πρόβλημα στο εγγύς μέλλον.

Ταυτόχρονα σε νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προωθείται  η επιλογή του επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού των αρχαιολογικών ανασκαφών στα μεγάλα ιδιωτικά έργα, να γίνεται από τις κατασκευαστικές εταιρείες. Η νέα ρύθμιση αντίκειται στις διατάξεις του αρχαιολογικού νόμου βάσει του οποίου το παραπάνω προσωπικό προσλαμβάνεται από τον κύριο του έργου καθ’υπόδειξιν των τοπικών εφορειών αρχαιοτήτων."

Παράλληλα με την απεργία οι αρχαιολόγοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αρχαιολογικό μουσείο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο βυζαντινό μουσείο.

Συμμετοχή στην απεργία του Σ.ΕΚ.Α. είχαν και οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση των αρχαιολόγων:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.