Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

alterthess.gr, 15/11/2012
Συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης με αίτημα την πληρωμή των 30 νεοπροσληφθέντων εργατών με αμοιβές ισάξιες με αυτές που αμείβονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας...

Οι εργαζόμενοι ζητούν αμοιβές δίκαιες βάση του Συντάγματος στην βάση της ισονομίας των εργαζομένων αλλά και αμοιβές δίκαιες ηθικά, μιας και κανείς εργαζόμενος στο Μετρό δεν μπορεί να δεχτεί, όπως αναφέρουν, ένας μικρός αριθμός εργαζομένων να αμείβεται με τις μισές αποδοχές και να παράγει την ίδια εργασία.
"Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να δεχτεί να γίνει μάρτυρας και συνένοχος της κοινωνικής και εργασιακής εξαθλίωσης των συναδέλφων του" αναφέρουν οι εργαζόμενοι.
Απαντώντας σε ανακοίνωσή της εταιρείας οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν πως "θα ήμασταν ευτυχείς αν απολαμβάναμε τις αποδοχές που αναφέρουν, εκτός αν εννοούσαν ότι θα μας αυξήσουν τους μισθούς μας σε αυτά τα επίπεδα. Δυστυχώς όμως οι αμοιβές μας είναι πολύ μικρότερες".
Μάλιστα αυτό γίνεται ξεκάθαρο από την εικόνα που ακολουθεί και είναι η τελευταία μισθοδοσία του Προέδρου του Σωματείου Κυπριανίδη Χάρη, όπου είναι υπογραμμισμένο και φαίνεται καθαρά το ποσό των 951,62€ για το μήνα Σεπτέμβριο.


Σύμφωνα με τους εργαζόμενους ο μισθός για τους νεοπροσληφθέντες με βάση τις προθέσεις της εταιρείας είναι τα 460€ ενώ οι συναδελφοί τους ζητούν να αμείβονται βάση της κλαδικής σύμβασης των οικοδόμων που ισχύει για όλους τους άλλους εργάτες.
"Το αίτημα μας αυτό και το δικαίωμα μας να απεργήσουμε για να το διεκδικήσουμε, θα προτιμούσαμε να το κρίνει το Δικαστήριο την Τρίτη κι όχι η ίδια η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., η οποία προκαταβάλει την απόφαση του Δικαστηρίου και χαρακτηρίζει καταχρηστική την κινητοποίηση μας" τονίζουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.