Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Μετρό χωρίς... εργαζομένους

agelioforos.gr, 03/11/2012
Πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου μάλιστα συναντήθηκαν με τον υπουργό, Θόδωρο Καράογλου, τον οποίο ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για τα αιτήματα που έχουν, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στο μετρό της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι διατυμπάνισαν για μία ακόμη φορά το... κλασικό πλέον σύνθημα, το οποίο παραμένει ίδιο, διαχρονικό και επίκαιρο: «Με ψέματα και λόγια, δε γίνεται μετρό»...

Τα εργοτάξια του μεγαλύτερου δημόσιου έργου στην ιστορία της Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να παραμένουν άδεια απ' άκρη σ' άκρη του, αφού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι απεργιακές κινητοποιήσεις των περίπου 750 εργαζομένων στο μετρό.
Απεργίες πραγματοποιούν οι περίπου 600 εργαζόμενοι στην αρχαιολογία, οι οποίοι διαφωνούν με την επαναπρόσληψη 30 συναδέλφων τους με βάση τον κατώτατο μισθό, όπως αυτός διαμορφώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, αντί για την κλαδική σύμβαση των οικοδόμων. Ζητούν την αλλαγή των συμβάσεων, διεκδικώντας να ισχύσει για τις νέες προσλήψεις η κλαδική σύμβαση, έτσι ώστε να μην υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων.
«Συνεχίζουμε την απεργία και τη Δευτέρα, όπως επιβεβαιώθηκε στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήσαμε. Επιπλέον, Τρίτη και Τετάρτη μετέχουμε στη 48ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ», αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παππάς, ο οποίος επισημαίνει ότι το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο εργοτάξιο της Βενιζέλου.
Σε κινητοποιήσεις, όμως, βρίσκονται και οι περίπου 150 εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, χωρίς να έχουν ενημέρωση για το πότε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Και αυτοί οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία τους. «Τη Δευτέρα θα συγκεντρωθούμε στο εργοτάξιο της Ανάληψης, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη μετέχουμε κι εμείς στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό στον κατασκευαστικό τομέα, Γιώργος Κόκκινος.
ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.