Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Νέα πορεία εργαζομένων στο μετρό

agelioforos.gr, 17/11/2012
Ακάθεκτοι συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο μετρό της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι χτες το πρωί πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Στη χτεσινή κινητοποίηση, πέρα από τους εργαζόμενους στα αρχαιολογικά σκάμματα, οι οποίοι απεργούν, μετείχαν και οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα, που για το σκοπό αυτό πραγματοποίησαν στάση εργασίας...

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα αρχαιολογικά σκάμματα συνέχισαν για τέταρτη εβδομάδα τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες τους -από Δευτέρα μπαίνουν στην πέμπτη εβδομάδα απεργιών- με αίτημα την πληρωμή 30 νεοπροσληφθέντων εργατών με αμοιβές ανάλογες με αυτές που αμείβονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας.
Χτες το πρωί, το ραντεβού κλείστηκε στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, όπου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι των δύο κλάδων και ξεκίνησαν την πορεία τους. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Το μετρό είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» και διανύοντας τις οδούς Εγνατία και 26ης Οκτωβρίου, κατέληξαν στα γραφεία της διεύθυνσης μετρό Θεσσαλονίκης της Αττικό Μετρό.
Στην πορεία διένειμαν έντυπα στους καταστηματάρχες τους οποίους ενημέρωσαν ότι «με 480 ευρώ δε γίνεται μετρό», «με απολύσεις και εμπαιγμό δε γίνεται μετρό», «χωρίς εργάτες, μετρό μόνο στους χάρτες».
Εκπρόσωποι των δύο διοικητικών συμβουλίων ανέβηκαν στα γραφεία της εταιρίας, ωστόσο η γραμματέας τούς ενημέρωσε ότι λείπουν όλοι οι υπεύθυνοι. «Την ώρα που περιμέναμε το ασανσέρ για να ανεβούμε, το διπλανό κατέβαινε στο υπόγειο», λένε σκωπτικά οι εργαζόμενοι και προσθέτουν: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι απουσίαζαν για λόγους επίβλεψης και συντονισμού του έργου. Αλλά πάλι, όταν οι εργαζόμενοι απεργούν, τι να συντονίσει ένας υπεύθυνος;», διερωτώνται.

Συνεχίζουν
Οι κινητοποιήσεις, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι ελπίζουν ότι θα συζητηθεί επιτέλους η αγωγή που κατέθεσε η κατασκευάστρια κοινοπραξία, με αίτημα να κριθεί καταχρηστική η κινητοποίηση. Σημειωτέον ότι η ημερομηνία αυτή ορίστηκε μετά την τρίτη αναβολή που πήρε η υπόθεση, λόγω των κινητοποιήσεων των δικηγόρων. «Θέλουμε να εκδικαστεί η υπόθεση και δε θα κάνουμε πίσω, καθώς είμαστε βέβαιοι για το δίκαιο των διεκδικήσεών μας», υπογραμμίζουν.
Καταλήγοντας, αναφέρονται σε φήμες που κυκλοφορούν, σύμφωνα με τις οποίες επίκειται μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των πληρωμών (για το μήνα Οκτώβριο). «Αυτό μας οδηγεί σε σκέψεις για εκβιασμό καταστάσεων», καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.