Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Απαντήσεις από Αττικό Μετρό για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων

voria.gr,06/03/2013

Προσπάθειες ώστε α απελευθερωθούν νέα μέτωπα στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε σύντομα να υπάρξουν νέα σκάμματα για αρχαιολογική έρευνα καταβάλλει η Αττικό Μετρό. Με κοινωνικά κριτήρια η επαναπρόσληψη των εργαζομένων...Προσπάθειες να απελευθερωθούν νέα μέτωπα στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε σύντομα να υπάρξουν νέα σκάμματα για αρχαιολογική έρευνα καταβάλλει ηΑττικό Μετρό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων η επαναπρόσληψη των εργαζομένων στις ανασκαφές θα πραγματοποιηθεί με κοινωνικά κριτήρια.

Αναλυτικά η Αττικό Μετρό σημειώνει:

1) Αυτονόητος και άμεσος στόχος της εταιρείας, όπως σε όλα τα έργα που έχει κατασκευάσει και που συνεχίζει να κατασκευάζει, είναι η ταχύτερη δυνατή έναρξη των εργασιών σε όλες τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των εργοταξίων που παρουσιάζουν αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να απελευθερωθούν νέα μέτωπα στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε σύντομα να υπάρξουν νέα σκάμματα για αρχαιολογική έρευνα.

2) Η επαναπρόσληψη των εργαζομένων στις ανασκαφές θα πραγματοποιηθεί με κοινωνικά κριτήρια, στη διαμόρφωση των οποίων θα μετέχουν και εκπρόσωποι των ίδιων των εργαζομένων.

3) Τέλος, η μισθολογική πολιτική που η εταιρεία θα ακολουθήσει, θα είναι η ίδια με αυτή του Υπουργείου Πολιτισμού για αντίστοιχα έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.