Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

O Τζιτζικώστας για τα..

rthess.gr,11/03/2013


O Τζιτζικώστας για τα αρχαία στο μετρό. Παρέμβαση του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό... Το βασικότερο τμήμα των αρχαιοτήτων πρέπει να παραμείνει στη θέση του, τόνισε.

Ταυτόχρονα, όπως είπε, το αναπτυξιακό έργο του μετρό δεν πρέπει να καθυστερήσει ούτε μία μέρα παραπάνω.

Το θέμα που έχει ανακύψει απασχόλησε την συνάντηση του περιφερειάρχη με τον γενικό γραμματέα δημοσίων έργων Στράτο Σιμόπουλο.

Η ατζέντα της συνάντησης εργασίας περιελάμβανε επίσης τα έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η πορεία εξέλιξης των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης, του οδικού άξονα Κ16, της εθνικής οδού Μουδανιών- Ποτίδαιας, του κάθετου άξονα Σερρών- Προμαχώνα στην Εγνατία Οδό, του οδικού άξονα Θέρμης- Γαλάτιστας, η αναβάθμιση της Δυτικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, η αποπεράτωση του οδικού άξονα σύνδεσης Καλοχωρίου με την Εθνική Οδό Αθηνών –Θεσσαλονίκης, η επανένταξη του έργου της παράκαμψης Χαλκηδόνας και παράκαμψης Γιαννιτσών της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, η επιτάχυνση του έργου επέκτασης του διαδρόμου προσαπογειώσεων του διεθνούς αεροδρομίου «Μακεδονία», καθώς η επανεκκίνηση της κατασκευής της οδικής σύνδεσης του λιμανιού με την ΠΑΘΕ.

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Σιμόπουλος συζήτησαν λεπτομερώς και για τα έργα σχολικής στέγης που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.