Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Μετρό Θεσσαλονίκης:

rthess.gr,04/03/2013

Ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το ζήτημα των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό...
Έγκλημα χαρακτήρισε την ενδεχόμενη μεταφορά των αρχαιοτήτων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Xαρακτήρισε προσβλητικό για τη θεσσαλονίκη τα ευρήματα να μεταφερθούν στο δήμο Σταυρούπολης.Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα που να είναι άλυτο, τόνισε.

Πρότεινε στον Στράτο Σιμόπουλο ακόμη και να γκρεμιστεί μια πολυκατοικία στην περιοχή αν χρειστεί για να μείνουν τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου.

ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στρ. Σιμόπουλος αναφέρθηκε στην υποθαλάσσια και στην μετεγκατάσταση της Δεθ. Ποτέ δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε..υπάρχουν ψήγματα συντεχνιακών συμφερόντων..δεν υπάρχουν τεχνικές λύσεις..δεν πρόκειται για θέμα χρήμα ή χρόνου…να μεταφερθούν τα αρχαία στο πρώην στρατόπεδο Π. Μελά, τόνισε ο κ. Σιμόπουλος.

Η Αττικό μετρό προχώρησε ήδη σε διαγωνισμό για την απόσπαση των ευρημάτων, αποκάλυψε ο διευθυντής του μετρό Θεσσαλονίκης Γ. Κωνσταντινίδης.

Για να μείνουν στα αρχαία στο σταθμό, είπε, πρέπει να καταργηθεί ο σταθμός.


Στάση αναμονής από Τεχνικό και Γεωτεχνικό Επιμελητήριο τηρούν στάση αναμονής μέχρι να καταλήξουν σε συμπέρασμα οι επιτροπές που έχουν συστήσει.

Διαφοροποίηση από το Επαγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Ο γραμματέας κ Νικολόπουλος, είπε ότι μία νέα εμπλοκή θα είναι ταφόπλακα για το έργο και τους επαγγελματίες.

«Το έργο πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα χωρίς να καταργηθεί ο σταθμός. Λίγο μας ενδιαφέρει αν θα παραμείνουν τα αρχαία στο σημείο. Δεν μπορούν να πληρώνουν οι επαγγελματίες τα παιχνίδια όλων» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος προκαλώντας πανδαιμόνιο στην αίθουσα.

Αντιπαράθεση Μπουτάρη-Σιμόπουλου

Δεν χωρίζουμε την πόλη ταξικά. Αν θέλετε να αναβαθμίσετε την δυτική Θεσσαλονίκη να μεταφέρετς το πανεπιστήμιο Μακεδονία στο στρατόπεδο Π. Μελά, είπε ο κ. Μπυτάρης αναφερόμενος στον κ. Στράτο Σιμόπουλο.


Δεν με ενδιαφέρουν οι επόμενες εκλογές. Ποσώς με ενδιαφέρει αν θα είμαι δήμαρχος. Αλλά επειδή θα κατεβώ και θα βγω θα είμαι δήμαρχος και τα επόμενα χρόνια, τόνισε ο κ. Μπουτάρης.


Απόφαση για τον σταθμό Βενιζέλου

Το δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να λάβει απόφαση με την οποία θα καλεί την εταιρεία να απομακρύνει άμεσα τις λαμαρίνες από το σταθμό Βενιζέλου και να αποκατασταθεί η επισκεψιμότητα για όποιον θέλει να δει τα ευρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.