Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Σ. Σιμόπουλος με Δημάρχους της δυτ. Θεσ/νικης : ”Μειώνουμε το αναπτυξιακό χάσμα της Δυτικής Θεσσαλονίκης”

avatonpress.gr,03/11/2013

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα διοργανώθηκε από τον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, χθές το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου με θέμα "Οι Υποδομές στη Δυτική Θεσσαλονίκη". Κεντρικός ομιλητής ο ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος. Παρεμβάσεις έκαναν οι Δήμαρχοι Κορδελιού Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης, Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου. Για το δήμο Παύλου Μελά έκανε παρέμβαση ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης πόλης και πολεοδομίας κ Δημήτριος Φερενίδης απόντος του δημάρχου κ Διαμαντή Παπαδόπουλου.

Αποκλειστικές Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ Στράτου Σιμόπουλου στο avatonpress.gr


Ο κ Σιμόπουλος σε αποκλειστικές δηλώσεις στη κάμερα του avatonpress.gr δήλωσε ότι "οι υποδομές βοηθούν στην ανάπτυξη μιας περιοχής. Εγκαθίστανται οι εργολαβίες στην δυτική περιφερειακή, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η υπογειοποίηση των γραμμών στην Μενεμένη και το έργο της σύνδεσης του λιμανιού με την ΠΑΘΕ προχωράει και θα ολοκληρωθεί. Σχεδιάζουμε επίσης και σιδηροδρομικά έργα, όπως η ανισοπεδοποίηση των διαβάσεων στα Μυτηλινάκια, στα ΚΤΕΛ. Πιστεύουμε απόλυτα ότι σε λίγα χρόνια μέσα από τις υποδομές θα έχουμε δημιουργήσει μια διαφορετική εικόνα στη Δυτική Θεσσαλονίκη".


           


Διαβάστε αποσπάσματα από την ομιλία του Γενικού Γραμματέα κ Στράτου Σιμόπουλου εδώ

Δείτε βίντεο απο την ομιλία του κ Στράτου Σιμόπουλου .


           


           




Αποκλειστικές δηλώσεις του Δημάρχου Κορδελιού - Ευόσμου κ Στάθη Λαφαζανίδη στο avatonpress.gr

Ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου κ Στάθης Λαφαζανίδης σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο avatonpress.gr δήλωσε "Ξεκινήσαμε τα έργα στη δυτική Θεσσαλονίκη και θέλω να ευχαριστήσω δυο ανθρώπους που πίστεψαν μαζί με μας τους δημότες των Δυτικών Συνοικιών, σ'αυτό το έργο που είναι ζωτικής σημασίας για μας και είναι ένα όνειρο πολλών ετών. Από τότε που έγινε η περιφερειακή οδός κόπηκε ο Δήμος μας στα δύο, με αποτέλεσμα και ατυχήματα πολλά είχαμε και προβλήματα περιβαλλοντολογικά, κίνησης, χρόνου κοκ. Σήμερα με την κατασκευή αυτών των έργων, λύνονται όλα αυτά τα προβλήματα και φυσικά θα δώσει μια ανάσα στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε ήδη το έργο, με προτεραιότητα την αποχέτευση των ομβρίων πάνω από την περιφερειακή έτσι ώστε όταν θα ξεκινήσουν και οι κόμβοι, η υπογειοποίηση της περιφερειακής να μην έχει προβλήματα από τα όμβρια ύδατα...."


           


Δείτε στιγμιότυπα από την ομιλία του Δημάρχου Κορδελιού - Ευόσμου


            


Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ Λάζαρος Κυρίζογλου

Παρεμβάσεις έκαναν και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ Λάζαρος Κυρίζογλου που αναφέρθηκε στον κόμβο 16 που εκτελείται με γρήγορους ρυθμούς, στους ανισόπεδους κόμβους Ευόσμου, Σταυρούπολης, στην υπόγεια διάβαση της Μενεμένης, την επέκταση του μετρό δυτικά αλλά και στην προστασία του δυτικού θαλάσσιου μετώπου. Επίσης προσέφερε ένα διώροφο κτίριο στο στρατόπεδο Μεγ. Αλέξανδρος για να τοποθετηθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα που φυλάσσονται στο Καλοχώρι και να τα επισκέπτονται μαθητές και πολίτες.


             


Δείτε άλλα στιγμιότυπα απο την ομιλία του Δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης εδώ

Ο αντιδήμαρχος Παύλου Μελά κ Δημήτριος Φερενίδης

Ο αντιδήμαρχος Παύλου Μελά κ Δημήτριος Φερενίδης αναφέρθηκε στην συνεργασία των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης, στο μέτωπο της παραλιακής στη δυτική Θεσσαλονίκη, την επέκταση του μετρό δυτικά, στην συνέχεια που υπάρχει στο συγκεκριμένο υπουργείο μαι και πριν μερικά χρόνια ήταν ο Γ Μακριώτης και σήμερα ο Στ. Σιμόπουλος. Ζήτησε την βοήθεια του κ. Σιμόπουλου ώστε να ολοκληρωθεί η παράδοση του στρ. του Παύλου Μελά όπως συμφωνήθηκε με το υπουργείο Άμυνας.


             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.