Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΜΕΤΡΟ Στάσεις εργασίας των εργαζομένων

makthes.gr,24/03/2015

Στάσεις εργασίας και πορείες διαμαρτυρίας άρχισαν από χθες, από τις 12 το μεσημέρι ώς τη λήξη της βάρδιας, οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης σε μία προσπάθεια “αφύπνισης των φορέων της πόλης και ενημέρωσης των πολιτών για τις υπόγειες αλήθειες του έργου”, όπως αναφέρουν.

Μέλη των δύο σωματείων εργαζομένων συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου και έκαναν πορεία μέχρι το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, διαδηλώνοντας ότι “με ψέματα και λόγια δεν γίνεται μετρό”.

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες, για να προχωρήσει το έργο και να αποτραπούν απολύσεις, όπως αυτές των 100 ατόμων που προγραμματίστηκαν να γίνουν την προσεχή Παρασκευή. Ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και “να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι η ‘Αττικό Μετρό’ και ο ανάδοχος και να βρουν μία κοινά αποδεκτή λύση”. 

“Υπάρχει δέσμευση των υπουργών Εργασίας και Υποδομών ότι θα φέρουν και τα δύο μέρη στο τραπέζι”, δήλωσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και σήμερα από τις 12 το μεσημέρι ώς τη λήξη της βάρδιας, συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία μέχρι το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, απορρίφθηκε και η νέα ένσταση που υπέβαλε στις 12 Ιανουαρίου ο εργολάβος του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης ζητώντας τη διάλυση της σύμβασης. 

Η “Αττικό Μετρό” τού ζήτησε να συνεχίσει το έργο, με την υπόσχεση να διευθετηθούν τα εκκρεμή λόγω της παρέλευσης της οριακής προθεσμίας του έργου θέματα. Μετά την απόρριψη της ένστασης ο εργολάβος έχει προθεσμία δύο μηνών, για να παραπέμψει το θέμα σε διαιτησία ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.