Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Μετρό Θεσσαλονίκης: Συνάντηση Σπίρτζη -εργαζομένων στην Αθήνα

alterthess.gr,26/05/2015


Στην Αθήνα για σειρά συναντήσεων κατεβαίνουν τη Τρίτη οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης στον απόηχο της παύσης των εργασιών και του παγώματος του έργου.

Συγκεκριμένα στις 10.30 στη Βουλή οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα συναντηθούν με τους βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης ενώ στη 13.00 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Υπενθυμίζεται πως τη περασμένη Τρίτη η κοινοπραξία προχώρησε σε 60 απολύσεις στο κατασκευαστικό τομέα ενώ εδώ και μία εβδομάδα σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας έχουν μπει και οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές εργασίες. Συγκεκριμένα οι αρχαιολόγοι του έργου εργάζονται μία ημέρα την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κοινοπραξία έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως πρόθεσή της είναι να απολύσει τους 107 εργαζόμενους στο αρχαιολογικό κομμάτι αν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων δεν διαφανεί μία λύση καθώς έχουν εξαντληθεί οι πόροι της αρχικής και της πρώτης συμπληρωματικής σύμβασης για αρχαιολογικές εργασίες, ύψους 110,4 εκατ. ευρώ, ενώ εξαντλήθηκαν και τα 42,8 εκατ. ευρώ επιπλέον που διατέθηκαν για την ολοκλήρωση του αρχαιολογικού έργου. Μάλιστα την ίδια στιγμή η κοινοπραξία αρνείται να υπογράψει τη δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση, ύψους 25 εκατ. ευρώ, η οποία έχει εγκριθεί και θα μπορούσε να εγγυηθεί τη συνέχιση των εργασιών και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Οι εξελίξεις όσον αφορά τις αρχαιολογικές εργασίες σηματοδοτούν μία νέα πραγματικότητα καθώς σχεδόν καμία εργασία δεν γίνεται πια στα εργοτάξια και το έργο έχει νεκρώσει ολοκληρωτικά κατάσταση που φαίνεται πως θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης – Αττικό Μετρό και αναδόχου κοινοπραξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.