Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Ανύπαρκτα τα μέτρα ασφάλειας

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 17/07/2008

Νέο ατύχημα σημειώθηκε προχτές το μεσημέρι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, όταν κατέρρευσε τοιχίο μήκους 25 μέτρων μέσα σε τάφρο, όπου πριν πέντε λεπτά δούλευαν 10 εργαζόμενοι. Από τύχη δε θρηνούμε θύματα. Την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Το ατύχημα συνέβη στις 12 το μεσημέρι, στο εργοτάξιο του Μετρό στη συμβολή των Οδών Εγνατία με Αγίας Σοφίας. Στο όνομα της εξοικονόμησης υλικών, δεν είχαν τοποθετηθεί υποστυλώματα στο τοιχίο μήκους 25 μέτρων, ύψους 1 μέτρου και βάρους μερικών τόνων. Ηταν θέμα χρόνου να καταρρεύσει, όπως κι έγινε. Ευτυχώς οι 10 εργαζόμενοι που δούλευαν στο σημείο είχαν σταματήσει τις εργασίες για το μεσημεριανό διάλειμμα. Μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων, στο σημείο του ατυχήματος πήγε κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας.

«Τα ατυχήματα στα εργοτάξια του Μετρό έχουν γίνει πλέον μια όλο και πιο συχνά επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα, λόγω της έλλειψης μέτρων ασφαλείας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων. Και προσθέτει, ότι, «η ανάγκη γι' αυτά, υποχωρεί μπροστά στην εξοικονόμηση πόρων και την κερδοφορία των κατασκευαστικών επιχειρήσεων που έχουν αναλάβει το έργο».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων απαιτεί από το υπουργείο Απασχόλησης και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας να εκτελούν τακτικούς ελέγχους στα έργα του Μετρό και να επιβάλλουν στις κατασκευαστικές εταιρείες να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα και αναγκαία μέτρα προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.