Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Στο σταθμό του μετρό Αγίας Σοφίας ξεναγήθηκε ο Αριστείδης Μπαλτάς

dailythess.gr, 04/11/2016
Στις αρχαιολογικές εργασίες που διεξάγονται στο σταθμό του μετρό Αγίας Σοφίας ξεναγήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς από αρχαιολόγους αλλά και τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ Γιάννη Μυλόπουλο, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία τους και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους...

Οπως αναφέρθηκε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέχρι το τέλος του 2017, καθώς υπάρχει πίεση από τις προθεσμίες για το ΕΣΠΑ. Από το χρονοδιάγραμμα αυτό εξαιρείται ο σταθμός Βενιζέλου, στον οποίο θα ξεκινήσουν εργασίες έως το τέλος του χρόνου.
fullsizerender-9
Ο υπουργός ενημερώθηκε για τα ευρήματα στο σταθμό Αγίας Σοφίας, ένα οικοδομικό τετράγωνο βόρεια της λεωφόρου Βυζαντινών που συμπίπτει με την Εγνατία Οδό. Εκεί βρέθηκαν μαγαζιά και εργαστήρια του 13ου αιώνα αλλά και τα ερείπια ενός βυζαντινού ναού. Οπως ειπώθηκε, την Τετάρτη θα γίνει ειδική σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού, για να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μελέτες και να προχωρήσει το έργο.
fullsizerender-10
Ο κ. Μυλόπουλος, αναφερόμενος στο αρχαιολογικό έργο που γίνεται κατά την κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι δαπανήθηκαν 120 εκατ. ευρώ, ενώ για αρχαιολογικά έργα στην Αθήνα είχαν δαπανηθεί 60 εκατ. ευρώ. Τα δύο βίντεο που παρατίθενται περιλαμβάνουν τις σχετικές δηλώσεις των κ.κ. Μπαλτά και Μυλόπουλου, κατά την επίσκεψή τους στο σταθμό Αγίας Σοφίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.