Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Μετρό Θεσσαλονίκης: Τρέχουν για τα αρχαία στην Αγία Σοφίας – Τι γίνεται με Βενιζέλου

typosthes.gr, 04/11/2016
«Πάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να ανασάνει η Θεσσαλονίκη και οι κάτοικοι να είναι περήφανοι για δύο πράγματα: Και για τα ευρήματα που βρίσκονται και για το Μετρό Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Αρ. Μπαλτάς, από το Σταθμό της Αγίας Σοφίας, τον οποίο και επισκέφτηκε σήμερα. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κ. Γ. Μυλόπουλος, έθεσε ως τελειωτική ημερομηνία για τις αρχαιολογικές εργασίες τον Μάρτιο του 2017...

Ο κ. Μπαλτάς τόνισε πως «Με ευκαιρία το Μετρό Θεσσαλονίκης θα έχουμε μία ιστορικά καινούργια συναντίληψη στη χώρα μας για το πώς μπορούν να πηγαίνουν μαζί η προστασία της κληρονομιάς και η ανάπτυξη».
Ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε πως «Ο σταθμός Αγίας Σοφίας είναι σε πλήρη ανάπτυξη, εδώ γίνονται μόνο αρχαιολογικές εργασίες. Υπάρχει και προθεσμία από το ΕΣΠΑ ώστε το αρχαιολογικό έργο να τελειώσει το Μάρτιου του 2017. Έχουμε λάβει όλες τις πρόνοιες ώστε να τελειώσουν. Υπάρχει μία αγαστή συνεργασία, για πρώτη φορά, ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και την Αττικό Μετρό. Βρισκόμαστε στο τέλος της εκτεταμένης αρχαιολογικής εργασίας, έχουμε κατέβει περί τα 3 μέτρα από το έδαφος. Εδώ χτυπάει η καρδιά της αρχαιολογικής ανασκαφής.

Αναφερόμενος στον Σταθμό Βενιζέλου δήλωσε: «Η επιτροπή που είχε οριστεί έχει ήδη ολοκληρώσει τις εργασίες της, ενώ την επόμενη Τετάρτη θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο Υπ. Πολιτισμού όπου θα ολοκληρωθούν τα σχέδια και βάση αυτών θα προχωρήσουμε πλέον στην κατασκευή του σταθμού και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Μέχρι το τέλος του έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον Σταθμό Βενιζέλου».


Τέλος δήλωσε πως «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον σταθμό της Βούλγαρη», αναφερόμενος στο ζήτημα της καθίζησης. 


Μ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.