Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Λύματα στον Θερμαϊκό λόγω υπερχείλισης αγωγών από εργασίες στο Μετρό

greenagenda.gr, 03/11/2016
Διαρροή λυμάτων στον Θερμαϊκό Κόλπο, έπειτα από βλάβη που προκλήθηκε στο δίκτυο αποχέτευσης, εξαιτίας εργασιών για το Μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε χθες στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, στον Κελλάριο Όρμο...

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που μας απέστειλε αναγνώστης της Greenagenda.gr, στην επιφάνεια της θάλασσας, όπου διαχύθηκε η ουσία, είναι εμφανείς διάσπαρτες φυσαλίδες και γίνεται εύκολα αντιληπτή η ανοικτή απόχρωση των λυμάτων, σε σχέση με το νερό. Η εικόνα προκάλεσε την έκπληξη και την ανησυχία των περαστικών.
therm5
Η Greenagenda.gr επικοινώνησε με τον προϊστάμενο Δικτύου Αποχέτευσης της ΕΥΑΘ, Χρήστο Τραγανό, ο οποίος επιβεβαίωσε τη διαρροή, σημειώνοντας ότι, λόγω της υπερχείλισης αγωγών από τη βλάβη που προκλήθηκε στο εργοτάξιο του Σταθμού της Ν. Ελβετίας, διοχετεύθηκε αυτομάτως μικρή ποσότητα λυμάτων στη θάλασσα. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για επικίνδυνα λύματα, ενώ σημείωσε ότι η βλάβη έχει αποκατασταθεί πλήρως από το πρωί της Πέμπτης.
Όπως είπε, οι υπηρεσίες της ΕΥΑΘ κινητοποιήθηκαν άμεσα, αλλά η επισκευή της βλάβης ήταν χρονοβόρα, εξαιτίας του μεγάλου όγκου χωμάτων στο σημείο. Στην απομάκρυνσή τους συνέδραμε η Αττικό Μετρό.
therm3 therm4 therm6

 του Νίκου Αβουκάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.