Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η βασική γραμμή το 2014 και η Καλαμαριά το 2017

ypodomes, 21/09/2010

Απάντηση σχετικά με τα έργα που γίνονται στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και έτσι αποκομίσαμε πολύτιμες πληροφορίες για την εξέλιξη των σημαντικών υποδομών για την πόλη...

Σχετικά με την πρόοδο του Μετρό ανέφερε ότι το οικονομικό αντικείμενο είναι μόλις στο 14,5%. Η παράδοση του έργου που έχει ήδη μετατεθεί για το 2014 απασχολεί και κανείς δεν γνωρίζει αν και αυτό το χρονικό πλαίσιο είναι πλέον εφικτό.

Για την επικείμενη επέκταση της γραμμής προς την Καλαμαριά η δήλωση για έναρξη των εργασιών στα τέλη του 2011 δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική καθώς αυτό προϋποθέτει την απουσία ενστάσεων μεταξύ των διαγωνιζομένων και αυτό δείχνει απίθανο. Ακόμα όμως και με αυτές τις ημερομηνίες η συμβατική ολοκλήρωση του έργου έχει οριστεί σε 60 μήνες οπότε η περιοχή δεν αναμένεται να εξυπηρετηθεί νωρίτερα από το 2017.

Αναφορικά με την επέκταση προς Σταυρούπολη/Ευκαρπία που θα είναι η αμέσως επόμενη είμαστε ακόμα στο στάδιο των μελετών και δεν έγινε καμία αναφορά για την δημοπράτηση του έργου ενώ είναι γνωστό πως ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την κατασκευή του.

Για τα μεγάλα οδικά έργα που έρχονται στην Θεσσαλονίκη και που είναι εξασφαλισμένα από το ΕΣΠΑ με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2014-2015 είναι:
Η αναβάθμιση των Κόμβων της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής από Κ16 (Κόμβος Λαχαναγοράς) έως Κ5.
Ο Κόμβος Κ16 ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ και θα δημοπρατηθεί εντός του 2011.

Οι υπόλοιπες επεμβάσεις συνίστανται στην ανάγκη ανισοπεδοποίησης των κύριων κινήσεων των έξι βασικών Κόμβων του Δυτικού Τμήματος της Εσωτερικής Περιφερειακής με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ:
Η αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής από Κ5 έως Κ12 (Κόμβος με την ΕΟ Θεσσαλονίκης -Μουδανιών) και της σύνδεσης της με το αεροδρόμιο

Για την υποθαλάσσια αρτηρία που κατέρρευσε ο διαγωνισμός είναι άγνωστο τι θα γίνει. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η υποθαλάσσια δεν πρόκειται να κατασκευαστεί ποτέ. 

κείμενο από το ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.