Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στον ανάδοχο 150 εκατ. με αποφάσεις της διαιτησίας

voria.gr, 05/11/2016
Εκδικάσθηκαν διεκδικήσεις για 850 εκατ ευρώ και επιδικάσθηκαν στην Αττικό Μετρό 150 εκατ. Σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα εργοτάξια της βασικής γραμμής...


Στο πάγωμα του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης για περίπου δύο χρόνια, απέδωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Γιάννης Μυλόπουλος, τη διόγκωση των οικονομικών απαιτήσεων του εργολάβου, που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ και, το συμβατικό προϋπολογισμό του έργου που είναι 969 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε από το συνέδριο "Καινοτομία & Ανάπτυξη" ο επικεφαλής της Αττικό Μετρό, έχει συζητηθεί στα διαιτητικά δικαστήρια το μεγαλύτερο μέρος των διεκδικήσεων του αναδόχου και συγκεκριμένα αιτήματα που συμποσούνται σε 850 εκατ. ευρώ και έχει επιδικαστεί ποσό 150 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί περίπου στο 15%- 20% του προϋπολογισμού του έργου.

Ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για την επανεκκίνηση του έργου που σημειωτέον είχε σταματήσει αρχές Δεκεμβρίου του 2014 - τότε που ο εργολάβος ζητούσε την διάλυση της σύμβασης- και ξανάρχισε σταδιακά τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι που φέτος την άνοιξη επανεκκίνησαν οι εργασίες σε όλα τα εργοτάξια και ξεκίνησαν να δουλεύουν πάλι οι μετροπόντικες που ήταν σταματημένοι τέσσερα χρόνια.

Σήμερα οι εργασίες στα σκάμματα της Αρχαιολογίας όπως στον κατασκευαστικό τομέα, εκτελούνται με πυρετώσεις ρυθμούς. Σε όλα τα εργοτάξια απασχολούνται περί τα 1.500 άτομα.
Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό αναφέρθηκε και στον σταθμό "Βενιζέλου" και στην λύση που τελικώς συμφωνήθηκε για την κατασκευή του σταθμού χωρίς την έστω προσωρινή απομάκρυνση των αρχαιοτήτων.


Άννη Καρολίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.