Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ Μόνο στους χάρτες τα έργα της ΝΔ

Μακεδονία, 09/04/2009

Για προεκλογικού τύπου ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά την πορεία των μεγάλων έργων κατηγόρησε χθες ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα, βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαγκριώτης, τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.

Όπως είπε, “ο κ. Σουφλιάς ετοιμάζοντας την προεκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καραμανλή, σχεδιάζει να τον φωτογραφίσει σε ανύπαρκτα έργα, με φόντο χάρτες και σχεδιασμούς που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα αλήθειας. Πιστεύει πως θα ξεγελάσει τον ελληνικό λαό με τη δύναμη της εικόνας. Μόνο που η εικόνα πρέπει να δείχνει οδικούς άξονες που είναι στην ολοκλήρωση της κατασκευής τους ή σε χρήση και όχι απλώς στους χάρτες”.
Τόνισε ότι το οδικό δίκτυο σε όλη τη χώρα, εθνικό και περιφερειακό, είναι σε απόλυτη κατάρρευση και αυτό γιατί έχουν καταργηθεί σχεδόν όλες οι υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη συντήρηση των οδικών αξόνων και φυσικά έχει μηδενιστεί η χρηματοδότησή τους. Για την κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση ούτε για τη βασική γραμμή των 9,6 χλμ. μέχρι το 2015. “Με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί, πρέπει αυτή η γραμμή ολοκληρωθεί το 2012. Όμως μέχρι σήμερα, ενώ έχει περάσει το 40% του συμβατικού χρόνου κατασκευής του μετρό, έχει κατασκευαστεί μόνο το 7% του έργου”, είπε ενώ για το μετρό της Αθήνας τόνισε, για να μιλά ο κ. Σουφλιάς για διπλασιασμό του μετρό της Αττικής, θα έπρεπε να έχει παραδώσει τουλάχιστον 1 χλμ. στην Αθήνα από αυτά που δημοπράτησε μετά το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.