Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Εργοτάξιο η Θεσσαλονίκη

Αγγελιοφόρος, 20/07/2009

Ενα απέραντο εργοτάξιο θα θυμίζει η Θεσσαλονίκη το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ξεκινούν εργασίες ασφαλτοστρώσεων σε κεντρικούς δρόμους, αναμένεται η κατασκευή του δικτύου ποδηλατοδρόμων, αλλά και η ανακατασκευή και επισκευή πεζοδρομίων σε πολλές περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ολα αυτά έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη επιβαρυμένο οδικό δίκτυο εξαιτίας των εργασιών του μετρό, αλλά και της κατασκευής αγωγού όμβριων υδάτων της ΕΥΑΘ.

Οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με αρκετή... υπομονή, αλλά να είναι και ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα, καθώς σε πολλά σημεία οι δρόμοι θα στενεύουν λόγω των εργασιών και τα μποτιλιαρίσματα θα είναι καθημερινά. Το κυκλοφοριακό χάος θα «συντροφεύει» τους Θεσσαλονικείς για όλο το καλοκαίρι, ωστόσο, όπως τονίζουν στελέχη του δήμου, πρόκειται για εργασίες που είναι ανάγκη να ολοκληρωθούν, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ένα από τα έργα περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση σε «επικίνδυνα» σημεία κεντρικών οδικών αρτηριών της πόλης.

Ασφαλτοστρώσεις

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν ασφαλτοστρώσεις στις περισσότερες περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίες αφορούν συνολικά τρεις εργολαβίες. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Οδοποιίας, Βαγγέλης Δημητρίου, έχει ήδη ενημερώσει την Τροχαία για τις απαραίτητες ρυθμίσεις, καθώς επίσης και την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για την τυχόν ταλαιπωρία των οδηγών. Τμήμα των εργασιών θα πραγματοποιείται τα Σαββατοκύριακα ή τις νυχτερινές ώρες, ωστόσο όταν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αναγκαστικά τα συνεργεία θα δουλεύουν εργάσιμες μέρες και ώρες, με συνέπεια να παρατηρούνται προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των πολιτών.

Συγκεκριμένα, θα ασφαλτοστρωθούν ο κόμβος των Δικαστηρίων, ο κόμβος Λαμπράκη - Σταγειρίτου, τμήμα της λεωφόρου Νίκης στο ύψος της συμβολής με την οδό Βενιζέλου, καθώς επίσης και τμήματα της Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως και της λεωφόρου Στρατού, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι μεγάλοι οδικοί άξονες της πόλης, όπου κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.

Επίσης, σε περίπου δεκαπέντε μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης δρόμων και στα πέντε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο εργολαβίες, ύψους 1.000.000 ευρώ η καθεμία. Μάλιστα και την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης με συνεργεία του δήμου σε δρόμους του δ΄ δημοτικού διαμερίσματος, ενώ τις επόμενες μέρες τα συνεργεία θα μετακινηθούν στην περιοχή της Χαριλάου. Την περίοδο αυτή «τρέχουν» πέντε ακόμη εργολαβίες, μία σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, για την κατασκευή και επισκευή πεζοδρομίων.

Δίκτυο ποδηλατοδρόμων

Σε περίπου δέκα μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες για τη δημιουργία του δικτύου ποδηλατοδρόμων. Ενα μεγάλο τμήμα του θα διέρχεται από σημεία με πλακόστρωτο (π.χ. Παραλία), πεζοδρόμια και πεζόδρομους, ωστόσο αρκετά τμήματά του θα δημιουργηθούν και κατά μήκος κεντρικών δρόμων. Συγκεκριμένα, τμήμα 1,7 χιλιομέτρων του ποδηλατόδρομου θα δημιουργηθεί στην οδό Αγίου Δημητρίου, επίσης 650 μ. θα κατασκευαστούν στη λεωφόρο Στρατού, 250 μ. στην οδό Κουντουριώτου, 330 μ. στην οδό Δωδεκανήσου, 550 μ. στην οδό Καυταντζόγλου, 200 μ. στην οδό Σαλαμίνος, 600 μ. στην οδό Πολυτεχνείου, 570 μ. στην οδό Αναγεννήσεως και 130 μ. στην οδό Στρατηγού Καλλάρη.

Μετρό και ΕΥΑΘ

Σε όλα αυτά τα έργα θα πρέπει να προστεθούν και οι εργασίες που ήδη πραγματοποιούνται για την κατασκευή του μετρό στην οδό Εγνατία, στο Βαρδάρι, αλλά και στην οδό Μοναστηρίου, όπου ήδη παρατηρέιται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, καθώς το οδόστρωμα στενεύει. Εντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα παρατηρείται όμως και στην οδό Γ. Παπανδρέου εξαιτίας των εργασιών της ΕΥΑΘ για την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων. Οι εργασίες, που ξεκίνησαν από την αρχή του δρόμου στο ύψος της Μ. Αλεξάνδρου και σταδιακά θα επεκταθούν μέχρι το ύψος της 25ης Μαρτίου, θα διαρκέσουν 25 μέρες, ενώ θα παραμένουν κλειστές οι δύο από τις τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας.

Ασφαλτοστρώσεις και επισκευές πεζοδρομίων προστίθενται στα έργα του μετρό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.