Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Συνέντευξη Τύπου Γ. Μαγκριώτη για το Μετρό

magriotis, 30/07/2009

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαγκριώτης, στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστο Παπαστεργίου, μεταξύ άλλων τόνισε:

Ειδικότερα ο κ. Μαγκριώτης αναφερόμενος στα μεγάλα ανοιχτά προβλήματα της πόλης τόνισε:

  1. ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η τελευταία δημόσια αντιπαράθεση των στελεχών της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., που η ίδια η κυβέρνηση όρισε, αποκαλύπτει δυστυχώς τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κατασκευή του και για τα οποία κυρίως υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση.

Έχει σπαταληθεί το 52% του συμβατικού χρόνου κατασκευής της γραμμής των 9,6 χιλ. και οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί δεν ξεπερνούν το 9% του συνολικού έργου.

Χάθηκαν τουλάχιστον 100 εκ. € από το Γ ΚΠΣ και δεν υπάρχουν οι διασφαλισμένοι πόροι για την ολοκλήρωση της πρώτης γραμμής.

Κανείς δεν ξέρει που εναποθέτουν τα μπάζα, που βγάζουν από την διάνοιξη των σηράγγων.

Σημειώνω, ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, με δημόσια δήλωσή της έχει διευκρινίσει, πως δεν υπάρχει αδειοδότηση για καμία περιοχή του νομού.

Η πόλη επιβαρύνεται κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά, ένα στα τρία μαγαζιά στον άξονα της Εγνατίας έχει κλείσει και πολλές θέσεις απασχόλησης έχουν χαθεί.

Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε τα δύο χρόνια καθυστέρησης, που ήδη υπάρχουν θα γίνουν πολύ περισσότερα.

Τουλάχιστον η κυβέρνηση ας δώσει λύση στο θέμα της εποπτείας της κατασκευής του έργου, γιατί η σημερινή διεύθυνση από την Αθήνα δημιουργεί τα μεγάλα προβλήματα και τις καθυστερήσεις, αλλά και υποτιμά το επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό της πόλης, το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα στην κατασκευή του πιο μεγάλου έργου της χώρας, την κατασκευή της Εγνατίας Οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.