Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δημοπρατούνται οι πρόδρομες εργασίες επέκτασης προς τα δυτικά

dikaiologitika.gr, 14/09/2018
Αλλάζει ο «χάρτης» επέκτασης του μετρό προς τη δυτική Θεσσαλονίκη, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση, να προχωρήσει σε συνάντηση με δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης και από κοινού να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη σημαντικότητα του έργου. Αμέσως μετά είχε ακολουθήσει και συνάντηση με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε, Γιάννη Μυλόπουλο...

Τον Οκτώβριο του 2018 θα ξεκινήσει, για πρώτη φορά, η δημοπράτηση των πρόδρομων εργασιών, ενώ μέχρι το 2020, στον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό Α.Ε, είναι η δημοπράτηση των επεκτάσεων προς τα Δυτικά και το αεροδρόμιο.

Επίσης στον σχεδιασμό προβλέπεται γραμμή προς τον τερματικό σταθμός του ΟΑΣΘ στην Σταυρούπολη (περιοχή Αμαξοστάσιο, στα όρια του Δήμου Ωραιοκάστρου), με την ονομασία «Μελλοντικός Σταθμός». Επισημαίνεται ότι πρόκειται για μια νέα γραμμή, η οποία δεν υπήρχε στον προηγούμενο σχεδιασμό.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου αναφερόμενος στην επέκταση του μετρό προς τα δυτικά τόνισε: «Αισθάνομαι Βαθύτατα ικανοποιημένος γιατί ως δήμος καταφέραμε να κάνουμε το πρώτο και σημαντικό βήμα: Να φέρουμε ένα μεγάλο έργο στην περιοχή μας και από εδώ πλέον να ανοίξει μελλοντικά ο δρόμος και προς τις υπόλοιπες περιοχές στα δυτικά του νομού. Το μετρό θα εξυπηρετήσει χιλιάδες κατοίκους στα δυτικά του νομού, θα φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στα σημεία, όπου θα γίνουν σταθμοί. Είναι ένα έργο πνοής και ευχαριστώ από καρδιάς και τον κ. Μυλόπουλο και τον κ. Σπίρτζη και εύχομαι να δούμε ακόμη περισσότερες γραμμές προς τα δυτικά του νομού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.