Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Απάντηση στις κατηγορίες εις βάρος της Αρχαιολογίας

03/12/2009


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Έτος ιδρύσεως 2009
Αριστοτέλους 32, τ.κ. 54631 Ε.Κ.Θ.
e-mail: metro.thess@gmail.com
blog: metro-thessalonikis.blogspot.com
αρ.πρωτ.: 8771/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή την σύσκεψη που έγινε με εκπροσώπους της «Μετρό Θεσσαλονίκης - Αττικό Μετρό ΑΕ», της αναδόχου κοινοπραξίας, των αρχαιολογικών υπηρεσιών και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο εργοτάξιο του έργου στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, από τα λεγόμενα και τη στάση των παρευρισκομένων, έχουμε την υποχρέωση να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ενάντια στις ψευδείς και αβάσιμες κατηγορίες ενός ανθρώπου, ο οποίος για τρία χρόνια αδιαφορούσε για την πορεία των έργων και την δείνη θέση στην οποία βρέθηκαν πολλοί καταστηματάρχες. Ξαφνικά τις τελευταίες μέρες έχει αναγορευτεί σε καταπέλτη υπερασπιζόμενος τους ανθρώπους που τόσο καιρό αγνοούσε, κατηγορώντας για την καθυστέρηση του έργου το τμήμα της αρχαιολογίας.
Επειδή έχει πλήρη άγνοια τόσο για το έργο, όσο και για το αντικείμενο της Αρχαιολογίας, καλό θα ήταν πριν κατηγορήσει εργαζόμενους, που προσπαθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες να εξασφαλήσουν τα απαραίτητα για τις οικογένειες τους, να ενημερωθεί για τις πραγματικές αιτίες καθυστέρησης του έργου.
Η ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ
Δεν μπορεί να φταίνε οι εργάτες, όταν ενώ το έργο ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2006, η ανασκαφή στο Βαρδάρι ξεκίνησε τον Μάϊο του 2009. Μέσα σε 6 μήνες αρχαιολογικού έργου, με ελλειπές προσωπικό, βλέπετε καθυστέρηση, ενώ στους 34 που προηγήθηκαν όχι. Εθελοτυφλείτε, αποπροσανατολίζοντας τους καταστηματάρχες αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο της Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας τους αδύναμους εργάτες κι όχι αυτούς που πραγματικά σας έφεραν σ'αυτή τη θέση.
Φοβάστε να πείτε τα πράγματα με το όνομα τους. Φοβάστε να αναφέρετε τον υπαίτιο.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. Το είπαμε και θα το ξαναπούμε. Τις ευθύνες να τις αναζητήσετε στο αείμνηστο ΥΠΕΧΩΔΕ. Η οικονομική εξασφάλιση του έργου και η διοικητική του στελέχωση ήταν δικές του υποχρεώσεις. Δυστυχώς για όλους μας λεφτά δεν εξασφάλισαν και όσο για τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν να διαχειριστούν την κατασκευή του Μετρό, μόνο ικανά δεν μπορούν να κριθούν αν αναλογιστούμε την κάκιστη πορεία του έργου.
Κατηγορήστε αυτούς που αδιαφόρησαν για το Μετρό της Πόλης μας, οργανώνοντας μόνο φιέστες διαφημιστικές και κοροϊδεύοντας τους Θεσσαλονικείς πως θα το έχουν έτοιμο τον Οκτώβριο του 2012, ίσως και νωρίτερα Να είστε έτοιμοι να κατηγορήσετε και την ηγεσία του νέου Υπουργείου, αν δεν φανούν αντάξιοι των προσδοκιών μας.
Σταματήστε όμως να κατηγορείτε τους εργάτες και γενικότερα την Αρχαιολογία. Ξέρουμε τη δουλειά μας και την κάνουμε όχι μόνο καλά, αλλά και γρήγορα σε αναλογία με άλλες αρχαιολογικές ανασκαφές. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κατηγορεί τον ιδρώτα μας και την εργασία μας. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και γνώσεις να αποκαλύψουμε την ιστορία της Πόλης μας και θα αντιμετωπίσουμε όποιον προσπαθήσει να θέσει σε κίνδυνο τις αρχαιότητες για να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εργασίες και να καλύψουμε το χρόνο που έχασαν άλλοι.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΣΥΧΡΟΝΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Θεσσαλονίκη, 03/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.