Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες πέριξ του μετρό Θεσσαλονίκης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 31/03/2010

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ
Με αγωγές απειλούν οι καταστηματάρχες γύρω από τα εργοτάξια του μετρό, παρά το ότι ξηλώνονται οι λαμαρίνες που αποκλείουν τα καταστήματά τους, για να αντικατασταθούν από πλέγματα...
Οπως λένε, η μείωση του εισοδήματός τους αυτά τα 3,5 χρόνια ήταν μεγάλη, χωρίς από την άλλη πλευρά να υπάρξει κάποια συμπαράσταση από το κράτος.
Πολλοί είναι αυτοί που δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στην κάθετη πτώση του τζίρου και στις μόνιμες υποχρεώσεις και αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους.
«Δεν είχαμε καμιά βοήθεια, καμιά συμπαράσταση από το κράτος. Ο τζίρος έπεφτε κατακόρυφα, ενώ οι υποχρεώσεις παρέμεναν σταθερές ή αυξάνονταν. Η κρίση και το μετρό θα μας αποτελειώσουν», λέει ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών της οδού Μοναστηρίου, Γιάννης Διαβάτης.
Το ξήλωμα των λαμαρινών ξεκίνησε από την οδό Μοναστηρίου, ενώ το ίδιο θα γίνει και σε όσα εργοτάξια δεν γίνονται εργασίες από βαριά μηχανήματα τόσο στην οδό Αγίας Σοφίας όσο και στη Δελφών.
Στο μεταξύ, χθες βράδυ μεταφέρθηκε στην αντίθετη πλευρά της οδού Εγνατία το εργοτάξιο που βρισκόταν στη συμβολή της με τη Βενιζέλου. Η μετακίνηση αυτή καθυστέρησε τρεις μήνες, καθώς έπρεπε να γίνει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Στο νέο εργοτάξιο θα μπουν και πάλι λαμαρίνες, καθώς θα ξεκινήσουν εργασίες βαρέων μηχανημάτων. Αυτές υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν 2 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.