Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση Μαγκριώτη στην ανακοίνωση της ΝΔ για το Μετρό

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, 14/01/2011

Απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, στην σημερινή ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Νομού Θεσσαλονίκης, για τα έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης: 

 
    "Χαίρομαι γιατί οι συμπολίτες της Ν.Δ., τα κομματικά τους όργανα συζήτησαν για την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ. Το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης είναι το πιο μεγάλο έργο που έχει ανάγκη η πόλη και μας ενώνει όλους.

    Εάν ανταποκρινόταν στο κάλεσμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας που οργάνωσε με δική μας πρόταση, ημερίδα στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2010, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, θα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να κάνουν κριτική.

    Όλοι οι φορείς της πόλης έχουν ενημερωθεί και ενημερώνονται περιοδικά, είτε με δική μας, είτε με δική τους πρωτοβουλία.

    Και τώρα, τόσο η "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ", όσο και εμείς, είμαστε στη διάθεσή τους, για κάθε ενημέρωση και συνεργασία.

    Προβλήματα στην κατασκευή του ΜΕΤΡΟ υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, αρκετά έχουν ξεπεραστεί. Υπάρχουν προβλήματα ακόμα για λύση και ένα εξ' αυτών είναι η προσφυγή της διοίκησης του Παπαφείου στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 2008, για την οποία ακόμη και σήμερα δεν είπαν κουβέντα.

    Έχουμε κερδίσει μέρος του χαμένου χρόνου, θαύματα όμως δεν μπορούμε να κάνουμε. Η πρώτη γραμμή όπως έχουμε πει μπορεί να τελειώσει στο τέλος του 2014, στις αρχές του 2015 και η ολοκλήρωση της επέκτασης μέχρι τη Μίκρα της Καλαμαριάς στο τέλος του 2015.

    Από την "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ" με δική μας κατεύθυνση έχουν σχεδιαστεί δύο γραμμές στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η γραμμή από το Πανεπιστήμιο προς την Τούμπα και τη Χαριλάου - Νέα Ελβετία και μια γραμμή από τη Μίκρα της Καλαμαριάς προς το Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (η γραμμή αυτή μπορεί να είναι και με monorail).

    Ένα δίκτυο γραμμών 33 χιλιομέτρων.

    Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. που έκανε τη δημοπράτηση της γραμμής το 2006, είχε πει πως θα τελειώσει στις 4 Οκτωβρίου 2012, δηλαδή λίγες μέρες πριν την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Πόλης.

    Πράγματι ήταν "πολύ καλό για να είναι αληθινό".

    Θυμίζω όμως ότι η αρχαιολογική υπηρεσία λίγους μήνες μετά ανακοίνωσε ότι το 2013 θα ολοκληρώσει τις αρχαιολογικές ανασκαφές και θα παραδώσει το χώρο για να αρχίσει η κατασκευή του σταθμού.

    Είμαι βέβαιος πως οι συμπολίτες της Ν.Δ. θα ανταποκριθούν σ' αυτή τη πρόσκληση για ενημέρωση και συνεργασία". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.