Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αναβλήθηκε η συζήτηση της προσφυγή Ανθιμου κατά «Αττικό Μετρό»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 15/02/2011

Αναβλήθηκε χθες στο ΣτΕ η συζήτηση της προσφυγής Ανθιμου κατά της «Αττικό Μετρό» για την κοπή δέντρων στο «Παπάφειο»...

Σήμερα όμως συνεργεία τής «Αττικό Μετρό» πηγαίνουν στο «Παπάφειο», ύστερα από έγγραφο αίτημα της διεύθυνσης του ιδρύματος, για να κόψουν δύο από αυτά τα δέντρα, τα οποία γέρνουν επικίνδυνα και απειλούν το κτήριο εξαιτίας σφοδρής νεροποντής.
Οπως προκύπτει, η διεύθυνση του «Παπάφειου» ζήτησε τη βοήθεια της «Αττικό Μετρό» για να κόψει δέντρα, για τα οποία προσέφυγε στο ΣτΕ ώστε να αποτρέψει την κοπή τους. Σύμφωνα με μελέτη τής «Αττικό Μετρό», τα υπεραιωνόβια δέντρα, των οποίων ζητείται η κοπή, είναι επικίνδυνα και βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Το γεγονός ότι δύο από αυτά έγειραν λόγω της νεροποντής δικαιώνει την «Αττικό Μετρό», υποστηρίζουν στελέχη της εταιρείας.
Χθες επρόκειτο να συζητηθεί στο ΣτΕ η προσφυγή Ανθιμου κατά της κοπής 14 υπεραιωνόβιων πεύκων στον αύλειο χώρο του «Παπάφειου», τα οποία έπρεπε να κοπούν για να κατασκευαστεί ο σταθμός του μετρό. Οι εργασίες κατασκευής των διαφραγματικών τοίχων του σταθμού σταμάτησαν από τον περασμένο Ιούνιο. Η προσφυγή επρόκειτο να συζητηθεί τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά είχε αναβληθεί και τότε. Αποτέλεσμα ήταν να ακινητοποιηθούν επί μήνες οι μετροπόντικες και τελικά να συνεχίσουν την κατασκευή των σηράγγων, προσπερνώντας το «Παπάφειο», χωρίς να κατασκευαστεί ο σταθμός. Κάτι που κοστίζει τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα αυξάνοντας το κόστος κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την «Αττικό Μετρό ΑΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.