Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Στο πλευρό της «Αττικό μετρό» ο δήμος Θεσσαλονίκης

voria, 23/05/2011
Εργοτάξια του μετρό επισκέφθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι της Θεσσαλονίκης

Την υποστήριξή του στην ανάδοχο εταιρεία κατασκευής του μετρό, «Αττικό Μετρό ΑΕ» για την επίλυση τυχόν δυσκολιών εξέφρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης...

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης  ήταν οι πρώτοι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Αττικό Μετρό ΑΕ», κ. Χρήστο Τσίτουρα, στα εργοτάξια του μετρό «Φλέμινγκ», «Ευκλείδης» και «Αγία Σοφία».
Στη σημερινή επίσκεψη, αφού  παρουσιάσθηκαν στους δημοτικούς συμβούλους Θεσσαλονίκης τεχνικά στοιχεία για τον τρόπο κατασκευής των σταθμών  από τον διευθυντή έργων μετρό Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, τους δόθηκε η δυνατότητα να δούνε από κοντά τον μετροπόντικα ( ΤΒΜ) αλλά και να κινηθούν σε τμήμα της σήραγγας με συρμούς του προσωπικού.
Στη συνέχεια ο καθηγητής αρχαιολογίας, κ. Μιχάλης Τιβέριος, και η αρχαιολόγος της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κ. Στέλλα Βασιλειάδου, ξενάγησαν τους επισκέπτες στα αρχαιολογικά σκάμματα του σταθμού «Αγία Σοφία».
Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ο κ. Τσίτουρας τόνισε ότι η «Αττικό Μετρό/ Μετρό Θεσσαλονίκης», καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ταχεία εκτέλεση του έργου, σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας.
«Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι οι σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτό το μεγάλο έργο που γίνεται στα έγκατα της πόλης, μέσα από αρχαιολογικούς χώρους και πυκνοδομημένες περιοχές. Η πρόοδος του έργου βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και το μόνο που ζητάμε από το δήμο, τους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, είναι, να αγκαλιάσουν το μετρό, ώστε να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατό, να παραδώσουμε αυτό το αντικειμενικά  δύσκολο τεχνικά έργο, στους πολίτες, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη» σημείωσε.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος, είπε ότι θα πρέπει φορείς και πολίτες να πιστέψουν στις δυνατότητες του έργου που με την ολοκλήρωσή του θα αλλάξει την οικονομική προοπτική της πόλης. «Θα είμαστε μαζί σας , όταν και όποτε χρειαστεί για να συμβάλλουμε ως δήμος Θεσσαλονίκης στην επίλυση τυχόν δυσκολιών, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το έργο που για πολλά χρόνια ήταν μακρινό όνειρο για την πόλη» επισήμανε.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης και μέλος δσ της Αττικό Μετρό, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι γίνεται κάθε τι δυνατόν για τη συντομότερη  κατασκευή του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.