Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Αττικό Μετρό: "Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμα και το 2016"

ypodomes.com20/11/2012
Στο ypodomes.com μίλησε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό κος Τσίτουρας για το μεγάλο έργο υποδομής της Θεσσαλονίκης...

Συνεχίζεται η παράταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μετρό Θεσσαλονίκης. Το έργο εν ολίγοις είναι σε ύπνωση με τα προβλήματα να παρουσιάζουν το φαινόμενο της Λερναίας Ύδρας.  Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό μιλώντας στο ypodomes.com  για αυτό το πολύ μεγάλο έργο δεν δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομα τους.
Σε ερώτηση μας γιατί το χρονοδιάγραμμα παρουσιάζει τόσο μεγάλη απόκλιση και  ως χρονολογία δίδεται το 2017 και το 2018 είπε πως «Το έργο θα μπορούσε να παραδοθεί ακόμα και το 2016 αρκεί η ανάδοχος εταιρεία να δουλέψει εντατικά χωρίς να έχει απαιτήσεις που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Δεν μπορεί η Αττικό Μετρό να αλλάξει την σύμβαση που έχει υπογράψει ο ανάδοχος και την οποία πρέπει να σεβαστεί» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση μας τι θα γίνει με το μέλλον του έργου μίλησε για ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών τους επόμενους 2-3 μήνες εφόσον δεν υπάρξουν άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.  «Τώρα που μπορούμε να ξεκινήσουμε τα έργα για τον σταθμό ΠΑΠΑΦΕΙΟ θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα».

Αναφορικά με τους δύο σταματημένους Μετροπόντικες είπε πως εξετάζονται όλες οι λύσεις ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα δύο μηχανήματα να αποσυναρμολογηθούν, να οδηγηθούν στον τελικό σταθμό ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ, να συναρμολογηθούν και να πραγματοποιήσουν το ταξίδι από την ανατολική πλευρά.

«Εξετάζονται όλες οι λύσεις και φυσικά το κόστος τους»  είπε ο κος Τσίτουρας που όμως δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το έργο. «Γίνονται μεγάλες προσπάθειες και σε αυτό βοηθάει η απόφαση για αύξηση της προκαταβολής. Με την εφαρμογή της περιμένουμε καλύτερες μέρες για το έργο».

Τέλος σε ερώτηση για την πρόοδο του έργου μας είπε πως συνολικά έχουμε περίπου στο 40% την συνολική πρόοδο του έργου και μεγαλύτερη (γύρω στο 50%) στην ολοκλήρωση των σηράγγων.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Ο κος Τσίτουρας για την επέκταση προς Καλαμαριά είπες πως μέχρι το τέλος του έτους είναι πολύ πιθανό έχουμε την ανακήρυξη του αναδόχου καθώς αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται ο έλεγχος στις τεχνικές και οικονομικές προσφορές και το έργο μπορεί να ξεκινήσει γρήγορα αρκεί να μην έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις από τις ενστάσεις.  

 Όπως είπε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την απασχόληση σε μία κρίσιμη περίοδο που δύσκολα πραγματοποιούνται πολύ μεγάλα έργα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.