Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σε νέα φάση η κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης

exelixeis.gr, 26/11/2012
Ο τακτικός έλεγχος προόδου των αρχαιολογικών εργασιών στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε και η κατασκευή του έργου περνά σε νέα φάση...

Πριν λίγες μέρες αξιολογήθηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των δυο αρχαιολογικών ανασκαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη στους σταθμούς “Δημοκρατίας” και “Βενιζέλου”. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πέρας των ανασκαφικών εργασιών τοποθετείται στα τέλη του επομένου Δεκεμβρίου για τον σταθμό “Δημοκρατίας” και του επομένου Ιανουαρίου για τον σταθμό “Βενιζέλου”.
ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»
Την ιδία ώρα είναι πολύ πιθανό οι πολίτες- επιβάτες να μπορούν να βλέπουν τα αρχαία από τις ανασκαφές καθώς υπάρχει πρόταση η προβολή των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν κατά την ανασκαφή στο σταθμό “Αγ. Σοφία” να είναι σε κεντρικό εκθεσιακό χώρο του σταθμού. Παράλληλα αποδεσμεύτηκε από τις Υπηρεσίες Πολιτισμού το βόρειο τμήμα του σταθμού “Αγ. Σοφία”, στο οποίο τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες.
Πολύ σημαντικό είναι ότι πριν μια εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απορρύπανσης, από εξειδικευμένη εταιρεία, των τμημάτων του σταθμού “Βενιζέλου” από τον υδράργυρο που είχε εντοπιστεί.
Όσον αφορά την πρόοδο κατασκευής των σταθμών όπως έγινε γνωστό από την Αττικό Μετρό έχει ήδη παραδοθεί στην Ανάδοχο Κοινοπραξία ο χώρος του σταθμού “Παπάφη”, και το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί το εργοτάξιο για να ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού.

από Κώστας Κλουφέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.