Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

To μετρό..πάει Καλαμαριά-Τί λέει η Κομισιόν

rthess.gr,27/12/2012

Στο ΡΘ μίλησε ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος Δεν μπορεί να υπάρξει επέκταση για το μετρό της Θεσσαλονίκης αν πρώτα δεν ολοκληρωθεί η κύρια γραμμή, επισημαίνει η Κομισιόν, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Η απάντηση στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή συμπίπτει με την ανακοίνωση σήμερα της εταιρείας Άκτωρ ως προσωρινού αναδόχου για το έργο της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά.

H Κομισιόν θεωρεί ότι «η λειτουργικότητα του έργου για την επέκταση του μετρό της Θεσσαλονίκης είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εφαρμογή και τη λειτουργικότητα της κύριας γραμμής και συνεπώς, τα δύο έργα θεωρούνται αλληλένδετα». 

Σύμφωνα με τον επίτροπο Γιοχάνες Χαν, «για την περίοδο 2007-2013, δεν έχει υποβληθεί ακόμα αίτηση για συγχρηματοδότηση» (δηλαδή, δεν υπάρχει καμία απορρόφηση) και ως εκ τούτου η Κομισιόν «δεν είναι σε θέση να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με το κόστος του».

Η Επιτροπή συμπληρώνει, ότι «έχει ζητήσει λεπτομερή στοιχεία σχετικά με την πορεία του έργου από τις ελληνικές Αρχές, οι οποίες φέρουν την ευθύνη για την εφαρμογή του».
Κατόπιν αυτών, ο ευρωβουλευτής θέτει το ερώτημα: «Γιατί η κυβέρνηση σπεύδει, προκηρύσσει διαγωνισμό και αναδεικνύει ανάδοχο για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης, όταν όλοι γνωρίζουν ότι το κυρίως έργο παρουσιάζει τεράστια προβλήματα και είναι άγνωστος ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του;»


Σιμόπουλος: Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα 

Συμφωνούμε με την Κομισιόν ότι τα έργα είναι αλληλένδετα. Άμεσα στο επόμενο διάστημα θα κατατεθεί το αίτημα χρηματοδότησης. 
Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, σημείωσε μιλώντας στο ΡΘ ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.